Letört fog (beszélgetés)
Igen, meg tudja csinálni. Szépen visszaépíti.
Gyökérkezelni sem szokták egyből, csak akkor ha később panasz van rá, akkor kiszedi az idegeket.
Nekem elöl tört le de megtudta a doki csinálni fényrekötő töméssel nem is látszik:)
Mellesleg egy barackba tört bele ami nem is volt olyan kemény:)
Szia!
Ha nem nagy darab tört le akkor be lehet tömni,de mivel érzékeny szinte biztos,hogy gyökér kezelni kell.Ne izgulj ez nem fáj mert teljesen elzsibbasztanak.
nekem 3 éve egy tömött fogam teljesen darabokra tört. mivel a gyökere (meg a fognak szűken a fele) megvolt és ép volt (készült rtg, mert ha bmi baj lett volna vele, inkább húzza), így a doki csak kitisztította, kifúrta. kaptam bele egy antibiotikumos ideiglenes tömést pár napra, amíg elkészül a pótlás... a fehér tömőanyaggal rögzítette a helyére (asszem maga a pótlás is abból készült).
kezdetben nem mertem ráharapni... de ma már eszembe sem jut, hogy az nem saját fog.
Nekem fényrekötő töméssel csinálta meg a dokim, szuper azóta is!
Ja, és elöl is azzal tömött, az sem látszik.
ma eszrevettem hogy a hätso rägofogambol letört egy darab.nem nagy, de ha odaer vmi viz stb,erzekeny a fog...ilyrnkor tudja potolni a fogat tuti??jolenne ha nemn kene huzni stb,jobb o alul ez az ucso fogam....
amugy tömött fog volt,es nem haraptam kemenyet....sosem tört le egy fogam sem...
További ajánlott fórumok:
- A szemüvegemről letört az egyik orrtartó:( ezt meg lehet javítani?
- Kocsim kint állt a ház előtt, egy másik mozgó kocsi letörte a tükröt. Így is vonatkozik a 7 év szerencsétlenség ill. halál a családra?
- 9 éves fiamnak letört elől a maradandó foga, volt már valaki hasonló helyzetben?És mi lett a megoldás?
- Szombaton csináltattam műkörmöt először. Azt hiszem zselés tippes..hogy tudnám korrigálni ha berepedezett és letört?
- Kislányomnak letört a maradandó foga.Tud valaki segíteni?
- Mit lehet enni adni a cicának, ha letörtek a nagyobb fogai?