Kislányomnak letört a maradandó foga.Tud valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)
Nagyon sajnálom! ... és teljesen megértem a szomorúságodat. :-( Az én kislányomnnak tavaly nove,berben tört le a foga - igaz, tejfog -, két évesen. Neki is annyira szép fogsora volt, s mi is mossuk, vigyáztunk rá. :'-( Egy buta játék miatt.
MIvel "csak" tejfogról van szó, a mi fogorvosunk nem is pótolja ki, mert álljtólag úgy is leválik. Lehet, hogy, megkérdezek viszont egy gyerekfogorvost én is, mert már nagyon idegesítő, hogy mindenki "sopánkodik" rajta, meg magyarázkodni kell.
Nagyon örülök, hogy rendbe lehet hozni. :-)
Megkérdezhetem, hogy nálatok, hogyan történt?
Igen voltunk.Egy aranyos gyerekfogorvosnál,megnyugtatott hogy ki lehet pótolni porcelánnal és semmi nem fog látszani.A gyökere nem sérült.Még előbb átesünk a orr mandula műtéten,aztán következik ez.
Köszönöm az érdeklődést.
A felső fogsornál mindkét középső fogából egy kicsi,tehát félig nem.Nekem ez pont elég azt hittem elájulok mikor megláttam.Úgy "vigyáztam" a fogára.Állandóan néztem jól nő e,mostuk.Gyönyörű fogsora volt,most meg csorba csík.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
Húúú,most induljak vasárnap este vagy ez várhat pár napot?Kedden elő vagyunk jegyezve orrmandula műtétre,hát már csak ez hiányzott.
Nem mozog a foga nem vérzik csak a szája csattant ki és vérzett.És nektek mit csináltak vele?
Nálunk anno egy játékos ütésből tört le egy srác 4 foga!
Öcsémnek is tört egy, ki lett neki pótolva.
Nálunk az iskolában történt ilyen eset egy kislánnyal. Az egyik felső metszőfoga tört le. Anyja elvitte fogorvoshoz, koronát kapott. A másik fogorvos meg szörnyülködött, mert kinőhetett, rendbejöhetett volna a foga a gyermeknek..
Keress egy jó szakembert és kérdezd meg!
További ajánlott fórumok:
- Csak gyerekpszichológus tudna segíteni? 4 és fél éves kislányom szándékosan visszatartja a székletét...
- 3 éves kislányomnak elhúzódó, nyákos hasmenése van. Két kezelésen van túl, de még mindig nincs rendben. Tudnátok segíteni valamivel?
- Elsős kislányomnak keresek feladatlapokat, tud valaki segíteni?
- Húzható százlábút keresek kislányomnak, olyat, aminek a lábai is mozognak miközben húzza.Tud valaki segíteni?
- Kislányom a minap összehányta az egyik fotelomat. Tudna valaki segíteni, hogy mivel tüntessem el a szagot? Mosószeres vízzel már próbáltam.
- Tudnátok nekem abban segíteni, hogy Kecskeméten hol tudnék a 6 hónapos kislányomnak fülbevalót belövetni biztonságosan?