Létezik, hogy ilyen sűrűn váltanak óvónénit? (tudásbázis)
Szegény gyerekek. Szegény csoport. Szegény szülők. Szegény kollégák.
Nem irigyellek.
Oviknál ritka az, amikor pénzügyek miatt így váltogatják az óvónőket. Embertelen és etikátlan a gyerekekkel szemben. Szerintem helyettesítésre veszi fel 1 évre, és ha közben valamelyik fiatal kolléga babázni megy, akkor az ő helyén esetleg maradhat tovább.
Nálunk is ez volt: A kolléganőm elment babázni. Vett ek fel a helyére 2 évre valakit. Még a két év nem telt le, de én lettem pocakos, így aki a kolléganőm helyére lett 2 évre felvéve, most maradhat maittam még 2-re. :)
Értem én :( elég szörnyű...
Tőlünk aki most elmegy tizenéve itt dolgozott, most gyesről jött vissza májustól, gondolom ő nem egy éves határozottat kapott az új helyén...
Az első óvónénink tavaly novemberben ment gyesre, utána, januárban jött egy másik aki 3 hétig volt. Májusig egy óvónővel ment a csoport, utána jött vissza gyesről aki most elmegy. Persze ez alatt a pár hónap alatt is alig láttuk, állandóan szabin meg betegállományban volt... :(
Hát igen. Csak nyáron miből fizeted a rezsit és a hiteledet. Miből élsz? 2 hónapig nincs fizetésed...
Esetleg azért is csinálhatja ezt az ovi, hogyha pályakezdő pedagógust vesz fel, akkor neki rendelkeznie kell start kártyával. Felveszi a kedvezményeket rá, aztán következő évben elküldi és új pályakezdőt vesz fel szintén a kártya miatt.
Én már a 4. tanévemet kezdem a suliban és mindig 1 évre hosszabbítanak meg. Ez azért jó, mert szól a szerződése mondjuk július 1-ig, és meghosszabbítják neki szeptember 1-től. Akkor a két dátum közötti időszakot nem kell neki fizetni...
Ezt el tudom képzelni az oviban is, nem csak a suliban.
lehet, hogy nincs betöltetlen státusz, így arra nem tud felvenni az ovi, csak szerződéssel.
Lehet, hogy pl. egy tanév múlva visszajön gyesről egy státuszos és annak kell a régi helye.
Kislányom csoportjának egyik óvónője elmegy a oviból, láttam az álláspályázatot, egy éves határozott időre keresnek óvónőt a helyére. Szerintetek ez azt jelenti, hogy egy év múlva ismét óvónőt váltunk? Nem tudom, mi a szokás, mindenhol így veszik fel az új embereket? (A most érkező óvónéni lesz a kislányom 5. óvónője ebben az oviban...)
Egyébként Bp-i jófej óvónénik még jelentkezhetnek augusztus 31-ig a VII. kerületi dob oviba... ;)
További ajánlott fórumok:
- Milyen érzést váltanak ki belőled a reklámokban szereplő beteg (kopasz) kisgyerekek?
- Óvodakezdés!Kisfiam fél az óvonénitől, aki sajnos kiabál, flegmán félrelöki a gyerekem!
- 10 hónapos csecsemőnek létezik valamilyen immunerősítő csepp, hogy ne legyen sűrűn beteg, taknyos?
- Hogyan válasszak óvónénit?
- Vissza lehet még vinni üres üvegeket, egyáltalán milyeneket váltanak be?
- Alu és PET palackokat hol váltanak vissza Tescon, Auchanon, Intersparon kívül?