Létezik, hogy egy kis koccanás után, ennyit emelkedjen a biztosítási díjam? (tudásbázis)
Ez így van. A bizt. díj változását nem befolyásolja az, hogy mekkora kárt okoztál, csak a bonus/malus besorolás, ami 2-vel esik vissza minden baleset, AMIT A BIZTOSÍTÓVAL FIZETTETSZ KI.
Aztán évente javul egyet a szint (B10-ig), ha nem okozol újabb balesetet, azaz 2 év múlva éred el a kiinduló állapotot.
De a lényeg a fenti nagy betűs rész. Csak akkor esel vissza 2 szintet, és lesz magasabb a díjad, ha a biztosítóval fizettetted ki a kárt. Lehetőséged van saját zsebből is fizetni (nyilván ez akkor éri csak meg, ha alacsony volt a kárösszeg - de esetedben erről van szó).
Nem is értem, hogy-hogy az ügyfélszolgálattól sikerült csak megtudni, hogy mennyi volt a kár. A biztosító ki szokta értesíteni az ügyfelet (és szerintem ezt kötelesek megtenni, de ennek utána kéne járni), hogy ennyi a kárösszeg, kifizeti-e ő, vagy fizesse a társaság, de akkor így változik a bizt. díj. És akkor lehet kalkulálni, hogy mi éri meg jobban. Ezek szerint ez esetedben elmaradt.
És azt is figyelembe kell venni, hogy nem csak 2 évig lesz magasabb a díjad így, hanem 12 évig (amíg B10-et el nem éred), hiszen hiába éred el 2 év múlva újra a B0-t, addigra már B2 lennél a baleset nélkül, és alacsonyabb díjad lenne.
Sikerült telefonon elérnem őket,a díj igen ennyi.ez úgy jött ki az alapján hogy kàrt okoztam.Elmondásuk szerint,a kár nem volt túl nagy,54 ezer forint.De mivel elsô autóm így bonus 0-bol malus 2 be soroltak vissza.ezert ennyi.azt mondtàk hogy nem attól függ mekkora kárt okoztam hanem a lényeg a kár.
Csináltunk papirt a betétlapnál.
Szeptember 12-ig mondhattad volna fel.
Mikor kaptad meg ezt az értesítőt?
Menj be tényleg, mert itt valami nem stimmel.
Milyen kocsi volt a másik?
Tavaly Párom lezúzta a kocsink lökhárítóját. Alig látszott rajta valami, viszont kiszakadt egy csavar alul, ami miatt az egész elemet cserélni kellett. 400 ezer forint volt szereléssel mindennel.
Szóval az még, hogy nem látszik, nem jelenti, hogy nem lett baja.
Persze van az az eset, amikor a másik fél kihasználja a helyzetet, de a biztosító kárbecslője elvileg ezért van, hogy ezt kiküszöbölje.
Menj be személyesen, érdeklődj milyen kára keletkezett a gépkocsinak.
Az sem mindegy milyen kocsiba mentél bele, mondjuk egy Lamborghini,Porsche,Lexusnak stb. javítása szakszervizben horror ár is lehet.
Olyankor mindig ki kell hívatni a biztosító kárszakértőjét és az fogja felmérni mennyi a kár.
Olyant nem szabad elfogadni, hogy ő elvitte egy szerelőműhelybe és ott akármennyit fizetett, még ha számlát lobogtat akkor sem! Egy tapodtat sem, amíg a biztosító szakembere nem látta!
Be kell menni személyesen! Attól függően, hogy ki volt a hibás, annak a kötelezőjére rendezi a kárt a biztosító. A hibás félnek pedig visszaveszik a bónusz-malusz pontjait. Én így tudom. De hogy miért jött ki ennyi számla neked, azt én sem értem.
Ki volt a hibás a karambolnál? Megnézted a szerződésed? Olvasd át alaposan és mindenképpen személyesen intézd!
Biztos.
Megnéztem jó párszor a csekket...
Valsmi kiut van?
Mert szerintem nem fogok tudni váltani mert kicsúsztam az időből.
M2bonusba vagyok,ez nem tudom jelenthet e valamit.
Köszönöm.
Megpróbálom!
Értem..
Azt mondja a férjem is,hogy egy kocc miatt ilyen nem lehetséges!
Vagy nem szabadna,hogy ez legyen!
Mindenképp kérj magyarázatot!
De ez nem a duplája :(
Hanem 42 ezer forinttal több negyedévente
Van egy szakadt suzukim,a negyedéves biztositás 6783-.ft volt,tavaly decemberben sajnos volt egy karambolom adtam betétlapot.A sérülést szenvedő kocsinak annyi lett a baja,hogy egy kicsit lepattant a lökháritója.
Most kijött a kővetkező biztositási dijam:48.000!! Ft az elsô negyedév,majd 2 db 34.000 csekk,és egy 27.000.-.
Egyelőre sokkhatás alatt vagyok ,Allianznál van a biztositásom de ez téboly.
Ilyen létezik?
Igen,hivtam az ügyfélszolgálatot ma 14.30-tól este 6 ig de nem tudtam elérni senkit csak egy kornyikáló nő rabolta az idômet.
A kockázatviselés kezdete.2016.10.12.
Igy átkötni se tudom...
Teljesen tanácstalan vagyok,de ezt nem fogom tudni kifizetni...
Tud valaki valamit?
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Kötelező biztosítás
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Ha biztosítani tudnád gyerekeid felnevelését anyagilag is, több/hány gyereket szeretnél/vállalnál?
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- Kismama vagy szülés biztosítás... Létezik? Milyen feltételekkel?