Létezhet, hogy a fogamzásgátló miatt nem sikerül 1 kg-ot sem fogynom? (tudásbázis)
Pár éve én is így voltam, hogy képtelen voltam fogyni, sőt inkább híztam. Aztán abbahagytam a gyógyszert (Novynette volt, lehet, hogy nem helyesen írtam a nevét...), és akkor hirtelen megindult a fogyás.
Most Nuvaringet használok, de erre is gyanakszom egy kicsit... Diétával szinte egyáltalán nem fogytam, mozgással viszont megindult, de szerintem nem az igazi így sem.
Meg valahogy a hormonok rajtatartják az emberen, még a vizet is, olyan vizes azóta sem voltam, mint akkor, olyan voltam, mint a kelttészta :P:D
De persze vannak, akiknél semmilyen mellékhatás nem jelentkezik, ők a szerencsések :)
Az, hogy nem hagyta, hogy fogyjak, csak a legkisebb baj volt, amit okozott.
Persze nyilván az hízlal, amit megeszik az ember, de ha a gyógyszerszedés kezdete után pár hónappal lesz rajta +10 kiló, valamint hirtelen alig visszatartható zabálási ingerei lesznek, amik azelőtt egyszer sem fordultak elő, és amiket komoly erőfeszítésbe kerül kontrollálni, az szerintem nem normális. És ha még csak egy-két ember számol be ilyesmiről, akkor azt mondhatnánk, hogy életmódbeli probléma, de én számtalan nőtől hallottam ugyanezt.
Szerintem nem. Ezekben a fogamzásgátlók 0 hormontartalommal rendelkeznek. Én nem próbálkoznék másik tablettával. egyébként is a fogamzásgátlóktól lehet jó kis trombózist kapni, sajnos az orvosok nagy része is csak felírja, pedig a szedésük előtt egy laborvizsgálat javasolt lenne.
Van egy nagyon jó mondás: Fizikai képtelenség a semmitől hízni. Fogyni is csak úgy lehet, ha kevesebbet eszünk,és sportolunk mellette. 70% a nem bevitt élelem, és 30% a sport, hogy fogyni is tudjunk. :(
További ajánlott fórumok:
- Fél év szünet után fogamzásgátló szedése 1-2 hónap erejéig (nyaralás miatt) szerintetek lehet ilyet?
- Édesanyám mellrákos volt, emiatt én inkább ne szedjek fogamzásgátlót?
- Ha abbahagyom 4 év után a fogamzásgátlót, akkor lehet valami problémám belőle? Hosszan tartó menstruáció miatt kezdtem el szedni.
- Nem szedhetek fogamzásgátlót magas vérnyomásom miatt. Milyen módszereket ajánlotok, hogy ne legyek terhes?
- Állandó munka miatt nem tudtam elmenni a 30kmre lévő háziorvosomhoz receptért.A helyi rendelőbe felírják? Fogamzásgátlóról van szó.
- Szülés után milyen fogamzásgátló módszert javasolnátok? Fogamzásgátló tablettát nem szedhetek (trombózis hajlam miatt)!