Édesanyám mellrákos volt, emiatt én inkább ne szedjek fogamzásgátlót? (tudásbázis)
A pattanások oka lehet az emésztőrendszerben is.
Annak se ártana utána járni.
roacuttan-t szedett nővérem az aknés bőrére. Több hónap után teljesen letisztította az arcát és nem lett semmi baja a szervezetének.
Én nyáron hagytam abba a fogigátlót, azóta eléggé pattanásos volt az arcom. Létezik a Biodermától egy arcmosó, igaz, hogy drága (3000 Ft kb), de pár használat után látszik az eredmény és kb fél évig elég az az egy üveg. Plusz most Helia-D arctonikot használok és ez a kettő nagyon sokat javít a pattanásokon. Aminek még tapasztaltam jótékony hatását az a DM-es hajvitamin. Amíg azt szedtem (régebben, fogamzásgátló előtt), addig nem voltak pattanásaim.
Nagymamámnak volt mellrákja, nekem azt mondta a doki, hogy ne aggódjak, nem lesz bajom, csak néhány évente kell tartani egy hosszabb szünetet a szedésében.
Akinek a családjában volt mellrákos, tényleg jobb ha nem szed fogamzásgátlót. Növeli a kockázatot. Főleg akkor, ha génhiba. Ilyenkor semmi szükség még egy kis ösztrogénbombára. Mellrákon átesett nők injekciót is kapnak, hogy leállítsák a petefészek működését. Ezt lehet hülyén írtam.
Hasonlóan sztrókja se lesz mindenkinek tőle, csak többnyire annak, akinek génhibája (pl. leiden) van.
Mindkettő bekövetkezhet fogamzásgátló nélkül is, de a kockázatot azért erősen növelik.
Az új generációs fogamzásgátlók brutálisabbak a régieknél(az csak a májat károsította),a mostani pedig a stróktól kezdve mindennek az okozója.Még jó hogy fiam van,ha lányom lenne elmondanám a szedés rossz oldalát.
Egyik munkatársam lánya 24 évesen a fent említett bajt kapta tőle,és soha más gyógyszert nem is szedett.A jövőben nem is ajánlott neki,mert újra megtörténhet ugyanaz.
Ösztrogént nem lenne szabad bevinni a szervezetbe,így is sok van belőle mindenhonnan.
Inkább ne szedd!
A bőröd attól ronda, hogy a hormonháztartásod valamelyik eleme nem úgy működik, ahogy kéne, de ehhez nem kell feltétlenül mesterséges hormonokkal bombázni a szervezetedet :p
Viszont egy NAGYON alapos kivizsgálás kéne! Pajzsmirigy, cukor, női hormonok, nőgyógyászat, egyebek... Hátha kiderül, hogy pontosan mi okozza a problémádat, és rendbe lehet hozni az OKOT, nem csak a tünetet kezelni :)
Egyébként javaslom még az Aviva tornát, több ezer nőn segített! Rendbehozza a hormonháztartást, segít a nőiséged megerősítésében :) Amíg tornáztam nekem is sokkal szebb lett a bőröm :)
köszi lányok!
Pera,igen én is láttam utána :))
most én is azon gondolkozom,hogy bőrgyógyásztól kéne gyógyszer receptet kérni. Sokat olvastam itt a sotret gyógyszerről, szinte mindenkivel csodát tett,de azt is olvastam,hogy milyen erős :S
Bőrgyógyász kozmetikus hozta rendbe, villanófényes kezeléssel, krémekkel és gyógyszerrel.
Amúgy pont egyszerre írtuk a hozzászólást (12:42-kor), azért írtam, h nem értem az összefüggést ;)
Ha nem muszáj, ne szedd!
Nemcsak a mellrák, hanem más gondok is lehetnek a
fogamzásgátlótól!
Mérlegelj:
Előnye több, vagy hátránya!!
Lányok! Nem azt írom,hogy a nők a gyógyszer miatt lesznek mellrákosak!!! :) (az én anyum sem szedte soha életében,mégis az lett)
Csak azt,hogy az olyan nőknek,akinek a felmenői közt szerepel mellrákos,annak nagyobb esélye van a betegség kialakulására,ha még fogamzásgátlót is szed. Ezt így írtál/mondták.
Nem értem az összefüggést...anyukámnál is diagnosztizáltak mellrákot. Semmi köze nem volt a fog.gátlóhoz.
Én nem csak a hormonok miatt nem ajánlom a fogamzásgátlót. Olvastam, h kőolajszármazék van benne...én szedtem 7évig, és addig tényleg szép volt a bőröm tőle, viszont amikor abbahagytam, nagyon ronda lett! Egy évig küzdöttem vele, mire úgy ahogy rendbejött.
Használ olyan dezodort, amiben nincs aluminium származék. Sajnos nem sok ilyen van a piacon. Én aloe vera First-nek használom a dezodorát évek óta.
Inkább ne szedj fogigátlót, utána több bajod lesz mint előtte volt és ha majd babát akarsz ez elég nagy gond lehet.
Anyukad mellrakjanak ehhez nincs koze.
De a borod miatt inkabb nem szednem, menjel el borgyogyaszhoz, erre vannak mas szerek.
bocsi, *nem csak a szexuális életem miatt szeretném
:)
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Használ valaki Lindynette 20 fogamzásgátlót? Mi a tapasztalatotok?
- Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló?
- Az orvos azt javasolta, szedjek fogamzásgátlót. Mit tegyek?