Leszokás a cigiről (beszélgetés)
Én is fokozatosan "leszoktam a cigiről", és nem egyik napról a másikra tettem le.
Előre megfontolt (aljas) módon :))) fokozatosan vontam meg magamtól a nikotint, és bizony, most már én is ott tartok, hogy képtelen lennék ismét rágyújtani. Ha mellettem pöfékelnek nem zavar, csak nekem ne kelljen ismét a számba venni.
Tíz év óta egyetlen egyszer sem volt olyan érzésem, hogy ismét rá kellene gyújtani.
A módszert, amit követtem, év elején leírtam egy cikkben. Olvasd el, talán ez is segít.
Én 7 évig bagóztam, hát nem vagyok magamra büszke...
Minden az elhatározással kezdődik. Kb. 5 évvel ezelőtt volt egy "cigileszoktató" app, azzal kezdtem el.
Jó volt látni napról-napra, mennyit spóroltam, hogyan tisztul a szervezetem, stb.
Sok erőt adott.
A cigit mindig kötöttem a kávéhoz. Szóval meg kellett szoknom a reggeli felkelést cigi nélkül.
Én elsősorban az egészségemre gondoltam, majd arra, mennyi pénzt kicsesztem az ablakon és szegény páromnak milyen lehetett évekig (3) hamutartóval csókolóznia.
Azóta talán 2x próbálkozásom volt a cigivel, bulizás alkalmával kínáltak meg. Hát én lettem olyan rosszul... Émelyegtem, hányingerem volt, szédültem. Szóval olyan szinten megundorodtam tőle, mint a pinty. És még az amúgysem defektes szaglásom is javult azóta. 😊🙂
De igen, hirtelen és nagyon sokat. Pedig állítom, hogy nem zabáltam rá. Viszont (szerintem azok után!) tudtam meg, hogy pm. alulműködésem van, és hogy a nikotin elmaradt, hirtelen lettem kerekebb.
Figyelj oda, hogy ne legyen "hiány-érzet-zabálásaid", és kezdj el valami rendszeres, napi mozgást: pl. futás, kerékpár, úszás, aerobik, amit akarsz... és ha ennek ellenére szaporodnak a kilóid, kérj a körzeti orvosodtól egy pm. ellenőrzést. Egy csepp vérből megmondja, és ha kell felírja a gyógyikát rá.
Waoo orulok nektek hogy sikerult . Mi egyaltalan nem cigiznunk a lakasba .... max az ablakba....
a borotokon nem, verkeeingeseteken nem tapasztaltatok valrozast? Senki nem hizott?
Én nagyon örültem, más következménye nem volt.
Ja, és sokkal több pénzem maradt másra.
Sziasztok. Ti mit tapasztaltatok magatokon miutan leszoktatok a dohanyzasrol?
En most
Fogok leszokni es kivancsi vagyok hogy mikyen pozitiv akar negativ kovetkezmenyei lesznek. Koszonom