Leszázalékolás utáni ellátás (beszélgetés)
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni,hogy májcirrózisra,és szívelégtelenség miatt leszázalékolnak e?
Megkaptad a határozatot azóta??
Na akkor rársz. Jó pihit! 🤔 ⛱️
Nem is megyek ,sőt holnap sem 😂😂tulságosan esik az eső. Majd ha megint tavasz lesz 😂😂
Addig ne menj sehova, míg a postás a mai mai napon nem ért oda. Hátha éppen ma viszi! :))
Köszönöm mindenkinek a segírséget 😀😀
Holnap minden féleképp bemegyek , megprobálom elintézni hátha sikerül. Ha más nem legalább megtudom hogy hol tartanak vele.
Úgy van, ahogy Hópihe írja, 30 nap az elbírálási idő, és ezt általában be is tartják a hivatalok. De leszázalékolás esetén van lehetőség a sokkal előbbi elbírálásra, csak ezt külön kell kérvényezni. Menj be a hivatalba, mondd el, hogy mit szeretnél, és az ügyintéző kitölti a papírt és intézi a dolgot.
November 15-december 15 telik le a 30 nap, akkorra a határozatot mindenképp meg kell kapnod.
Én pl. (8 évvel ezelőtt normál nyugdíj) határozattal egyidőben, ugyanazon a napon kaptam kalkulált összegű nyugdíjat is a jogosultság idejéig visszamenőleg. Majd a köv. hónap még a reszlit is utalták. De hogy most hogyan, milyen ütemben dolgoznak, ki tudja? Ha a pénzt januárban küldik visszamenőleg a jogosultság kezdetétől számítva, pénz lesz az akkor is, csak a dec. hót húzzátok ki valahogy.
Köszönöm. Jó lenne ha már december végén már megkapnám.
Köszönöm . akkor lassan jönnie kell.
Általában 30 munkanap,nem naptári! nap, mire postázzák a határozatot. Az elutasító határozat nagyon hamar meg szokott érkezni, azokat küldik ki először.
Nov. 15-től számítva a mai napig = 10 nap.
Minden ügyirat elkészítésére törvény szerint a hivataloknak 30 nap határidő van kiszabva. Vagyis ahhoz, hogy a vizsgálat eredményéről a határozatot elkészítsék, és postára adják!!! további 30 napjuk van! Azért bízzunk benne, hogy nov. végéig azt is megkapod!
Sziasztok. Most voltam elsőnek bizotság előtt, nov.15. Azt szeretném megtudni h mennyi időre jön meg a válasz. Mert miuán beadtam a papirokat már rá 2 hétre be is hívtak ,viszont azóta semmi válasz nem jött. Köszönöm elöre is a segítséget.
hát nem lehet egyszerű. megállapítani megállapították már neki volt MR minden és most kezdett kezelésekre járni, most betegáll-ban van, de pár hete visszament két napra dolgozni utána 1 hétig feküdni alig bírt, úgyhogy most szerencsére legalább azt betartja, hogy kezelések és betegáll.
Pillanatnyilag nincs esélye, mert előbb minden más kezelésnek műtétnek hatástalannak kell lenni, hogy elkezdják a leszázalékolást intézni .Sajnos nem úgy megy hogy fáj, és elindítom a rokkantosítást. Minden kezelést vagy műtétet végig kell járni előbb.
Idegsebész megnézheti azért, mielőtt háziorvosnál nagyon elszalad az idő.
próbál keresni könnyebb munkát de hát kereskedelem aminek szinte mindenhol van fizikai része. kérdéses még hogy műtik e vagy sem, egyenlőre egy csomó kezelésre jár betegállomány alatt fizikoterápia, elektrolízis, stb. amiket előírt az orvos. nem nagyon szeretne leszázalékolást de hát ezt is át kéne gondolnia mert a porckorongsérv az nagyon durva.
Először gyógykezeltetni kell. Konzervatív, vagy műtéti, amitől javulhat. Ha nem javul, meg lehet próbálni, százalékot nem tudom. Na meg hát egy évig tp-en lehet, ezalatt muszáj történnie valaminek. Munkahelyén nem tudnak ajánlani könnyebb munkát?
kérdezni szeretnék tőletek hátha tudja valaki rokonomnak nagyon durva porckorongsérve lett a gerincében, fizikai munkát végez 39 éves most betegállományban van járni alig tud, van értelme neki elkezdeni indítani a leszázalékolást úgy értem van e rá esélye hogy sikerüljön és ilyen betegséggel kb. hány százalékos leszázalékolt lesz?
Igy, kb. 60 munkanap, mire megkapod a határozatot, és akkor indul a kifizetés, visszamenőleg megkapod apénzt. utána már folyamatosan minden hónapban küldik.
Maga a leszázalékolás nagyon gyorsan ment. Ahogy a papírokat beadtam, 1 hónapon belül már voltam a bizottság előtt és megkaptam a határozatot is.
köszönöm szépen. Meg fogom próbálni meggyorsítani, mert 2-3 hónap nagyon sok. Pláne úgy, hogy két gyereket nevelünk és így csak egy fizu van. Ráadásul még járok kezelésre cca 200 km-re.
Menj be a NYUFI-ba személyesen a papíroddal (végzéssel), amit már megkaptál, így előbb tudod elintézni. Ismerősöm négy éve így tett, és nem emlékszem hány nap, de gyorsan folyósították neki,
Elnézést kérek, nem voltam itthon. Saját jogon százalékoltak le, 80 % az egészségkárosodásom. Meg is kaptam már róla a határozatot. Mivel közben megszünt a munkahelyem, igényeltem az ellátást. Ezért kérdezném, hogy kb. mennyi az átfutási idő amíg ténylegesen utalnak.
azért a legjobb az lenne, ha a fóruminditó - remélem olvassa ! - irná le, hogy mit is igényel,
mert nagyon enm mindegy, hogy az eljárásnak milyen szakaszában van, pl volt-e már bizottság előtt ha egyáltalán munkaképesség csökkenésről van szó.
A Bizottság elé a szakorvos küldheti. Szerintem ott már megkapta, hogy x %-os. Most következik a nyugdíj igénylése, amihez mellékelni fogja a Bizottsági szakvéleményt, stb. stb.
Azért kérdezi, hogy a megigényléstől számítva mennyi idő után várhatja a pénzt!
De így csak találgathatunk ha nincs konkrét leírás.
Igen de ha még csak most adta be az igényt a leszázalékolásra, akkor előbb pozitív bizottsági döntésnek kell lennie, csak utána történik a többi dolog. munkaviszony kiszámítása, rokkantsági nyugdíj megállapítása,és ez bizony jó sok hónap, mire megtörténik.Ezért kérdeztem én is hogy volt-e bizottság előtt már, vagy csak igényelte.
További ajánlott fórumok: