Mit takar/mit lehet tudni arról az emberről aki 80%-ban skrizofréniában leszázalékolt? (tudásbázis kérdés)
A betegre elsősorban valóban orvost illik hívni, de előfordul, hogy rendőri segítség kell.
A tiszta, logikus gondolkodás normális, ha jól vannak beállítva a gyógyszerek és szedi is őket.
A gyógyszereket nem azért nem szedik, mert elnyomja a másik énüket, hanem azért, mert nincs betegségtudatuk.
Önálló életvitelre alkalmasak lehetnek, bár pont a betegségtudat hiánya miatt ellenőrizni kell, hogy a gyógyszereket valóban beszedik.
Az alkohol nem fura dolog, küzdenek vele. És nem ismernek határokat.
Az, hogy nem beszélnek a betegségről, a kezelésükről, szintén fakadhat abból, hogy nem érzik magukat betegnek.Jobb esetben elfogadják, mert "mindenki" ezt mondja, de nem értik.
Skrizofének munkára is képesek, sőt sportolásra is, kiemelkedő szinten. Csak meg kell találniuk a megfelelő helyet hozzá.
Érintett vagyok egy közeli családtagom által, tudom miről beszélek. Az utcán senki nem mondaná meg róla, hogy milyen betegségben szenved. De ehhez kellett több mint 10 év, kemény harcok,orvosok, rendőrök, zárt osztály, hónapokig tartó kórházi kezelés többször, mellette álló szülők, testvér. Kellett az elfogadó munkahely, a türelem. És kell a folyamatos kontroll észrevétlenül...
Lehet a betegség mögé bújik, hogy kihasználjon másokat. Honnan ismered?
Alkohol?! Szerintem a gyógyszerekre nem ihat(na).
"Tiszta, logikus gondolkodásra képes lehet bizonyos esetekben?"
Igen! Még a téveszméiben is! Teljesen logikusan gondolja végig, hogy isten miért súgja neki, hogy öljön meg...
Gyógyszerrel kordában tartható, csak az a baj, hogy a beteg általában lázadozik a szer szedése ellen, mert úgy érzi az "énjét" nyomja el. A gyógyszertől nem önmaga.
A kényszerképzetei számára teljesen logikus igazságok!
Mit akarsz tőle? Biztos, hogy kezdeni akarsz vele?
Hidd el, én tudom miről beszélek.
Én is hívtam rendőrt már, mert bántalmazni akartak.
Mégis vannak családok, akik ilyen emberrel kényszerülnek együtt élni...szomorú.
Ja és nem számít, hogy hányszor kerül be a kórházba, hogy hányszor kell rendőröket hívni rá, mert tombol... nem nagyon érdekel senkit.
Ezt talán az orvosával kellene megbeszélned!
Erre aztán tényleg nem lehet látatlanban válaszolni!
Szakorvos!!!!
Egy cicát sem bíznék rá! :(
teljesen egyéni...ha szedi a gyógyszerét, lehetséges, hogy valamilyen szinten el tudja látni magát, de teljesen önmálló életvezetésre nem képes.
Tiszta, logikus gondolkodásra képes lehet bizonyos esetekben, de nem kisztámítható .
gépkezeléssel nem szokták megbízni az ilyen betegeket.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan változtak a kategóriák leszázalékolásnál?
- Tudja valaki, hogy vajon ki lehet az a két leszázalékoló orvos, akit letartóztattak Egerben?
- Ha leszázalékolás után dolgozni kezdek, a havi 20.300 mellett elveszik a 90%-os kártyát is?
- Júniusra várom az első gyermekemet. Leszázalékolt vagyok, de részmunkaidőben dolgozom. Járna betegszabadság az én esetemben?
- Skizofrén vagyok és van más sok egyéb betegségem. Leszázalékolhatnak?
- Olyan depressziósokat keresek akik télen nehezen viselik a mindennapokat, leszázalékoltak esetleg Abelifityt szednek