Lenmag!! (beszélgetés)
Kb. 2 liter vízbe tettem bele mindent )2 evő kanál csalán tea, 2 teás kanál tyúkhúr vagy veronikafű, 1 filter májvédő vagy 2 evő kanál máriatövis tea, 1 filter zöld tea vagy fehér tea.
És ezt a főzetet reggel 9-től délután 4-ig ittam meg.
Most azért iszok minden nap mást, mert hamar megromlik, így csak 1 vagy 2 bögrével csinálok, amit hamar megiszok. Máj védő tablettát egyáltalán nem szedtem, mert pótolja a tea. Ugyan az a hatóanyaga a tablettának.
Daráltan is lehet kapni a herbáriákban.
Úgy tudom, hogy vízbe kell áztatni este - nem egészben-, reggel pedig éhgyomorra felhajtani.
Nekem nem ízlik úgy, ahogyan van, de azért kibírom, ha kell :)
Köszi:)
Évekig magas volt a koleszterinem és a trigliceridem, így idén már gyógyszert írtak fel, amit nem szívesen szedtem volna be, ezért elmentem a gyógynövény boltba, ahol mindent felvásároltam (lenmag, májvédő tea, csalántea, fehér tea, veronikafű, tyúkhúr tea). 3 hónapig fogyasztottam őket, majd leálltam a kávém cukrozásával is. Nem tudom mi segített, de mindkét értékem tökéletes és a májértékeim, amelyek kb. a felső referencia duplája voltak, már csak kicsivel magasabbak.
Lenmagpehely nagyon jó,napi szinten fogyaszd kefírbe vagy joghurtba keverve egy jó nagy teáskanálnyit.
Hagyd állni negyed órát,hogy megpuhuljon(magába szívja a nedvességet).
Ha a székrekedést szeretnéd vele elkerülni,már így önmagában is jó,ha viszont gondod van,akkor keverj bele még egy mokkáskanál olivaolajat is a kefirbe és úgy biztos lesz a hatása.
Én így szoktam :-)
Igen,én fogyasztok. Egészben kenyérbe sütöm,őrölve ételbe,vagy joghurtba keverem.
Az biztos,hogy az emésztésre serkentőleg hat,de egyéb jó hatása is van. /google /
Én szoktam, de a koleszterinszintem miatt.
Te miért kérdezed? Milyen változásra számítasz?
Joghurtba szoktam beletenni egy teáskanállal.
További ajánlott fórumok:
- Használod valamire, vagy valamiben a lenmagot?(...és, ha igen mire?)
- Székrekedéskor a lenmagot hogy érdemes fogyasztani? Egészben vagy darált formában?
- Használsz-e lenmagot? Hogyan kell az ételbe tenni?
- A lenmagot vagy az aszalt szilvát mibe kell beáztatni? És meg kell azt is enni vagy le kell szűrni?
- Máriatövis mag, lenmag, zsírmájra
- Madaraknak jó-e a lenmag?