Lekváros málé (kukoricalepény) recept
15 perc
568 kcal
5 dl tej
2 dkg cukor2 dkg vaj+a tálhoz
2 tasak vaniliás cukor
15 dkg kukoricadara
15 dkg darált dió
10 dkg szilvalekvár
2 ek.porcukor
A Lekváros málé (kukoricalepény) elkészítési módja:
A tejet felforraljuk,amikor forr,belekeverjük a cukrot,a vajat,a vaniliás cukrot,és beleszórjuk a kukoricadarát.nagyon lassan folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük,de még kicsit folyós legyen. Kivajazunk egy kis tepsit vagy tűzálló tálat,és a málé felét beleöntjük. A diót elkeverjük a szilvalekvárral,háromnegyed részét rákenjük a masszára,majd a másik felével befedjük. A tetejét megkenjük a visszamaradt diós lekvárral,megszorjuk porcukorral. Egy-egy szem vagy darabka gyümölccsel is diszithetjük. Hidegen vagy még langyosan fogyasztható.
Mellé is kinálhatunk lekvárt.Fogyasztható,kb 30 perc mulva.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2007. febr. 9. 20:05
A lekváros málé (kukoricalepény) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.