Lekváros lepény recept
A Lekváros lepény hozzávalói:20 dkg liszt
25 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
2 egész tojás
3 kanál barack- vagy más gyümölcs lekvár
10 dkg dió
egy kés hegynyi szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja.
A Lekváros lepény elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a cukorral, és a tojássárgákkal, hozzá keverjük kanalanként a lekvárt, reszelt citromhéját, szódabikarbónával elkevert lisztet és végül 2 tojás keményre felvert habját. Kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére vágott diót hintünk, és egyenletes közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Majd kiborítjuk és ha kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Sokáig eláll. (sütőpapír használatával nem kell zsírozni és lisztezni)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 10. 20:22
A lekváros lepény elkészítési módja és hozzávalói.