Rakott tészta (édes) recept
A Rakott tészta (édes) hozzávalói:50 dkg liszt
1 tojás
8 dkg dió
8 dkg cukor
20 dkg lekvár
5 dkg zsír.
A Rakott tészta (édes) elkészítési módja:
A vékonyra gyúrt tésztát csíkokra vágjuk, kifőzzük, és meleg zsírra szedjük. Egy bezsírozott edénybe rétegezzük a tésztát váltogatva a cukros dióval és a lekvárral. Tetején tészta legyen. Forró sütőben megpirítjuk, kiborítva tálaljuk.
Készíthetjük természetesen készen vásárolt tésztából, mákkal is. Én a sütésnél a tetejére tejfelt kenek és lecukrozom, így nem borítom ki az edényből, ha nem abban szeletelem, mint a tortát. Továbbá nem rétegezem a lekvárt, hanem összekeverem a tésztát a lekvárral és azt rétegezem a dió, esetleg pótlóval, vagy mákkal. Szereti ha van citromhéj reszelve a lekvárba, kellemes ízt kölcsönöz, de természetesen el is maradhat.
*****Sütemény helyett, vagy leves után második félének egyaránt alkalmas és gyors.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 10. 20:16
A rakott tészta (édes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.