Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Knédli - maceszgombóc recept

Knédli - maceszgombóc recept

A Knédli - maceszgombóc hozzávalói:
4 tojás
1 pohár víz
4 evőkanál libazsír
1 kávéskanál só
késhegynyi törött bors és őrölt gyömbér
2 dl maceszdara
1 maceszlap


A Knédli - maceszgombóc elkészítési módja:
A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba öntjük, annyi vizet töltünk hozzá, amennyi a tojás mennyisége, langyos libazsírt adunk hozzá, valamint a fűszereket. Ezután finoman belekeverjük a maceszdarát és az áztatott maceszlapot. 1 óra pihentetés után vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forró húslevesben főzzük ki. Figyelem: meglehetősen sok levest vesz fel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A knédli - maceszgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook