Knédli - maceszgombóc recept

4 tojás
1 pohár víz
4 evőkanál libazsír
1 kávéskanál só
késhegynyi törött bors és őrölt gyömbér
2 dl maceszdara
1 maceszlap
A Knédli - maceszgombóc elkészítési módja:
A tojásokat egyenként egy nagyobb tálba öntjük, annyi vizet töltünk hozzá, amennyi a tojás mennyisége, langyos libazsírt adunk hozzá, valamint a fűszereket. Ezután finoman belekeverjük a maceszdarát és az áztatott maceszlapot. 1 óra pihentetés után vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forró húslevesben főzzük ki. Figyelem: meglehetősen sok levest vesz fel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 7. 11:43
A knédli - maceszgombóc elkészítési módja és hozzávalói.