Lekötésnél a bank ígér 7, 5% kamatot, az tisztán az enyém? (tudásbázis)
köszönöm!! ez télleg komoly számolsát von maga után!! nincs valami egyerűsitett számolási módod, highlander? :))
köszönöm a többieknek is!!
A kamatadó idén "csak" 16 % !!!
Lehet,hogy jövőre változik majd,de nem valószínű.(Tavaly volt 20 % )
Olyan költségek terhelhetik még pl.hogy készpénzfelvételi díj -ez általában szintén %-ban van meghatározva- és ha esetleg befektetési számlán van lekötve a pénz,annak is -általában -van számlavezetési díja.
Ilyen banki ígéreteknél (is) el kell olvasni az "apróbetűs" részt.
Van olyan bank is,ami csak bizonyos időre(pl 2 hónap),vagy bizonyos összeg után ad évi(!) X % kamatot,vagy feltételekhez köti,pl nála vezess bankszámlát,amire munkabérednek/nyugdíjnak kell érkeznie és újabban azt is meghatározza,hogy minimum mennyi legyen az a bér (vagy nyugdíj).
Ja,ami még fontos a kamatot éves szinten adják meg,aminek nyilván rövidebb lekötés esetén időarányos részét kapja meg az ember...
Nehéz lesz utánaszámolnod, az biztos.
Az első hónapban a kamatszámítás: 12.000*7,5%/12(mert csak 1 hónap, nem 1 év; persze a kamatos kamat miatt nem pont 12-vel kéne számolni, de közelítőleg jó lesz)
A második hónapban 12.000 (az 1. hónapból) + az első havi kamat + 12.000 (az új lekötés), és az egész szorozva 7,5%/12-vel
A többi ugyanígy, összesen 72szer, 72 hónapig.
A legvégén még vond le a kamatadót, ami 2011 óta 16%, és elvileg megkapod az 1 millát, ha a bank jól számolt.
egyébként a CIB malacpersely akcióját nézegetem:
ott írja, hoy rakj be 12,ooo Ft-ot havonta, 6 év múlva lesz 6 milliód!
csak nekem nem jön ki a plusz 7,5% a következő oszlopban
nézzétek meg, aki érti, van ott egy diagram!!
vagy lejönnek belőle rejtett díjak?
tehát ha lekötök 1oo.ooo Ft-ot, akkor kapok 7.5oo. Ft kapok kamatként szépen?
Valaki tud segíteni?
További ajánlott fórumok:
- Láss tisztán!
- Régi fürdőkádat milyen takarítószerekkel tartjátok tisztán?
- Ti hogyan oldanátok meg átmenetileg a teljes test tisztán tartását?
- Ez is egy bántalmazási típus vagy én nem látok tisztán?
- A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz.
- Fiam 24 hónapos és csak pár szót mond tisztán...egyébként babanyelven "beszél" csak.