Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Megalázás fórum

Megalázás (beszélgetés)

1 2
43. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 01:39
Meg lehet mondani előttük, ha nem tetszik egy ajándék akkor és azon nyomban, hogy nem örülsz neki, ezért kárpótolják a jelenléttel és azzal, hogy széppé teszik az ünnepet beszélgetések vagy programok által.Saját készítésű ajándékot nem vittek vagy olyat, amelynek tudják, hogy örülnél. Kérdés mennyire támogattak az ünnepek alatt lelkileg, erről nem írtál. Arról sem, hogy összeségében mennyiben segítettek téged.
42. Enissa (válaszként erre: 40. - Charlize)
tegnap 21:41

Egyszer volt hasonló fórum, ott meg az volt a baj, hogy az x termékkel foglalkozó rokona (kozmetika, vitamin) abból adott ajándékot és nem vásárolt valami mást.

Nehéz mindenkinek megfelelni. :)

tegnap 21:39

Nem gondolom, hogy megalázás lenne.

Én nagyon nem szeretek ajándékot kapni, de adni szeretek.

Mi a gyerekeket ajándékozzuk és a felnőttek apróságot kapnak.

Most egy kicsit kellemetlenül éreztem magam, hogy a nénikémtől kaptam egy kültéri manót. Nem lehetett olcsó és tudom, hogy kevés pénze van, így még inkább zavar...

Én meg készítettem neki egy manót és kapott egy kis csokit.

Ez sem megalázó, de kicsit zavar, hogy miért kellett nekem ajándékot vennie...

40. Charlize (válaszként erre: 36. - Pulcsis)
tegnap 21:36
Kaphatott volna a dédi vmi jófajta arckrémet is a gyógyszertárból, de akár drágább kézkrémet, testápolót is, csomagban. Annak kevésbé lett volna olyan kényszeredett kinézete.
39. Charlize (válaszként erre: 15. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 21:31
Nem, ő kapott külön játékokat.
38. Charlize (válaszként erre: 10. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 21:30
Köszönöm! 🥰
37. Charlize (válaszként erre: 8. - Asztanaviszta)
tegnap 21:29
Együtt karácsonyra + szülinapra előre. Ez kicsit olyan, mintha nem is akarnának látni szülinapomon. Pedig pár utcányira lakunk.
tegnap 17:23
Szerintem ebben nincs semmi megalázó. Azért mert "gazdag", nagyobb elvárásaid vannak. Mondjuk ez én vagyok. Engem az se érdekelt volna, ha semmit se kapok.
35. ssueB
tegnap 16:32

Úgy gondolom,hogy egy gazdag családtól elvárható lett volna egy dobboz csokoládé - ezek a Te szavaid, kettővel később meg azt írod, hogy csoki díszeket kapott.

Akkor tulajdonképpen megkapta a doboz csokoládét, amit már elfogadhatónak tartanál, nem? Ennek fényében nem értem a problémát.

Vagy a doboz csoki, ami csak csoki, és az elfogyasztáson kívül más funkciója nincs, nem megalázó, csak ami karácsonyfa dísz is egyben?

34. 55Judit (válaszként erre: 33. - Birebora)
tegnap 16:05

Én is az vagyok. Belegondoltam hogy megyek a több tagú családomhoz, mindenkinek viszek ajándékot, az én szememet meg karácsonyfa díszekkel szúrják ki. persze ne várjunk el ajándékot, ha kapunk, ajándék lónak meg ne nézzük a fogát, de akkor is. érző emberek vagyunk. Főleg egy idős ember még talán kicsit érzékenyebb is.

Egyébként meg ők tudják. Egy család életébe nem láthatunk innen bele, nem ezt kérték tőlünk, csak egy véleményt. Nem tudjuk a családon belül ki kihez hogy viszonyul, milyen a szeretet, van-e egyáltalán, szeretetből vagy azért adnak ajándékot hogy a másik meg ne szólja, sok minden lehet. A választ meg mindenki saját ízlésének megfelelően leírta. Ki hogy érzi. Nincs ebben semmi.

tegnap 15:56

Hát nem tudom. Akkor én vagyok az ellenpólus. Szerintem gáz. Szégyen a családra nézve. A dédi vitt mindenkinek, ő meg kapott csokidiszt. Nem ismerem de nem vagyok benne biztos, hogy nem esett rosszul neki. Jó, hogy meg van mindene de lehettek volna kreativabbak. Én is kaptam a fára diszeket (nem csokit) örültem is neki mert már van sok és mindegyik emlék és tudom kitől melyiket.

Az a fényképes disz jó ötlet amit valaki itt irt. Az aranyos.

tegnap 15:47

Kérdés, hogy számítottak-e a dédi látogatására vagy meglepetésként érte őket?

Lehet, hogy gondoltak ők a dédire, csak két ünnep közt tervezték őt meglátogatni és addig összeállt volna számára egy ajándékcsomag.

31. Enissa (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:46

Nem tudom mit érzel, nem vagyok a helyedben.

Nem tudom, ez csak idén lett így, vagy mindig is így volt?

Amennyiben az év többi részében felszabadult közvetlen a kapcsolat, szeretetben élitek meg, fogadd el, valamiért ez így sikerült.

Ha a karácsony jól sikerül, az egy bónusz a hétköznapokhoz, és tényleg egy semmiség ez a 2,5 nap a többihez képest.

Boldog új évet, egy szerető család körében!

30. Amaunet (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:35
Az ajándék adható, de nem elvárható.
tegnap 15:16

Vihar a biliben!!!

Kapott valamit a dèdi,tehát gondoltak rá. Nem megalázó a csokidìsz. Inkább retro,hátha felidèzi a régi időket!

Megalázó a pelenka lett volna....

Akkor lenne okod háborogni,de ìgy nincs.

28. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:13
Nem gondolom, hogy az.
tegnap 15:10
Én ha nem rokon akkor sem megyek, ha ünnep sincs,hogy ne vigyek csokoládét vagy bármi aróságot.
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Asztanaviszta)
tegnap 15:09
csoki diszek a karácsonyfára
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Enissa)
tegnap 15:08
Gyerekek játákokat,felnőttek italt,kávét,csokoládét.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Enissa)
tegnap 15:05
nem
23. Enissa (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:55
Nem lehet, hogy a díszekben volt valami elrejtve?...pl., mint a Kindertojásban.
22. globus (válaszként erre: 19. - Jooeva)
tegnap 14:40
Tudom, hogy ti jó kapcsolatban vagytok, ne tulajdoníts ennek jelentőséget, fel se hozd a témát neki :)
21. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 19. - Jooeva)
tegnap 14:39
😊
20. Enissa (válaszként erre: 6. - Jooeva)
tegnap 14:38

Amikor vásárolok az üzletben édességet, általában nem nézegetem lejárt-e? Vakon megbízom, hogy a polcokra olyan kerül, ami jó.

De bizony egyszer belefutottam, hogy a lányomnak lejártat vettem.

Ismerjük egymást, tudta nem a kukából túrtam ki, vagy 1000 éve a spájzban hevert.

Én bosszankodtam, aztán könnyesre nevettük magunkat, a lejárt ajándékon.

19. jooeva (válaszként erre: 17. - Globus)
tegnap 14:37

Persze!

Megveszi, eldugja, hogy apám ne egye meg, aztán egyszercsak rátalál egyszercsak, megörül neki és elajándékozza :-))

18. 55Judit (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:34
Csak hogy intelligenciát nem adnak a diploma mellé.
17. globus (válaszként erre: 6. - Jooeva)
Biztosan nem rosszindulatból. Csak őnekik máshogyan működik az időérzékük. Úgy emlékszik, nem régóta van a szekrényben. Angyalom...🙂

Elgondolkodtató amiket írtok, és szomorú.

Van olyan mondás is hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de akkor is! Ha szeretetből adok valamit annak akit igazán szeretek, tudom minek örülne és azt adom. Ha nem érdekel csak odalökök valamit mert illik adni, az tényleg megalázó.

Annak idején én is kaptam anyámtól lejárt csokit valamilyen alkalomra. Sokáig tartogatta a szekrényben, mondván majd megkapja valaki mert ő nem szerette. Én kaptam meg néhány éves érlelés után.🤣

15. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 7. - Asztanaviszta)
tegnap 14:33

Másképp értelmezem. Annak ellenére, hogy megbeszélték, hogy nem ajándékoznak, csak a gyerek kap ajándékot - a szülők ajándékot adtak a lányuknak, úgy, hogy ez egyben a születésnapi ajándéka is volt.

Úgy gondolom, hogy ebben a pénzben benne volt az unokának szánt ajándék is. A tévedés jogát fenntartom.

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Asztanaviszta)
tegnap 14:33
csoki diszek
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook