Leírnátok nekem egy 10 hónapos baba napi étrendjét? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Az én lányom is most tíz hónapos.6 hónapos koráig anyatejet kapott meg néha tápszert . A szopizás mostanra sajnos egyre kevesebb.Reggel-este igényli csak.
A tízóraival(egy -egy gyümölcs v. kevés tejpép max.) óvatosak vagyunk mert akkor az ebéd rovására megy.
Természetesen nem kap még színtejet ,a tojásnak csak a sárgáját, abból is csak pár falatot.
Zsíros ,túlságosan fűszeres , olajban sült ételeket sem kap halfélékkel is óvatosak vagyunk. Imádja a kenyérhéjat rágni.
A bébiételeket EGYALTALÁN nem eszi meg 7 hónapos kora óta.
Amit lehet haraptatok vele a katonákat is leharapja .Nem pépesítek , semmit villával áttöröm. Szerencsére nem öklendezik tőle.
A paradicsom majdnem az elsők között volt amit ettünk.A védőnő engedélyével persze . Az apró magocskákat kapartam ki belőle azt nem szabad volt adni.
De egyébként azt eszi amit mi.Pl.bolonyai spagetti,pöri nokedlivel, tört burgonya csirkemájjal hagymásan stb.A fűszerezés enyhe természetesen..........!
Sziasztok!
Reggelire (8 körül): 230 ml tápszer
Ebéd (fél 12): főzelék husival
Uzsonna (fél 4): tejpép gyümölccsel
Vacsi (fél 8): 230 ml tápszer
Persze, mikor mi is eszünk, akkor ő is odaül, és kéri a falatkákat. Szokott kenyeret kapni, valamivel megkenve, de bármit megeszik, szerencsére abszolút nem válogatós!
Paradicsom?akkor miért lehet már bébiételben is kapni és ajánlják a védőnők paradicsomos burgonyának.?
nem értem.2 gyerekem van,a nagynál is voltak szabályok,mit lehet mit nem,a kisebbiknél már lehet jobb lett volna egy hermetikusan bezárt szobába tenni és a nagy könyvet kiaggatni az ajtó mellé.(a 2 lány között 6 év van,de olyan sokat változtak a dolgok)
szalonnát elkaparva próbáltad már?
az enyém megette,bár jelzem nem én adtam neki.még haragudtam is érte,de nem lett gond és szerencsére nem válogat,pedig már 8 éves lesz.
a kicsi 2 lesz,ö is megeszik mindent.vele 8-10 hósan kezdtük a felnőtt dolgokat,mert nem kellett neki a tápszer,meg semmi,csak azt ette meg amit mi.Igaz azóta megeszi a külön neki főzött főzeléket is,és nem válogat.
Főleg a kenyérhéjját, kiflicsücskét, mert rágcsálnia kellett állandóan a foga miatt. Ez egyben jó masszírozó is volt!
Ilyenkor már beveszi a kis katonákat a szájába....persze csak ha megkínálod
nekem 2 van a pici most 2 éves és mindegyiknek ilyen volt az étrendje
Reggeli tápszer
tízórai nem de korábban ebédeltek
ebéd: 150-200 ml zöldségleves vagy főzelék (levesbe kevés babatészta)parmezánnal megszórva
uzsonna: gyümölcs turmixolva (barack stb.) vagy kis darabokban amit el tud rágni (banán, dinnye)
vacsi: ugyanaz mint ebédre de babatészta helyett rizst teszek és darált sonkát vagy darált főtt husit
lefekvés előtt: a nagyobbik csak kamillateát ivott mindig, a pici még tápszert akart, a teát kiköpte (a pici kicsit ducibb is)
Köszönöm a válaszokat!!
Én már nem szoptatok,tápszerezünk.
Reggel tápszer,tízórai gyümi v.natúr joghurt keksszel,ebéd főzelék,uzsi tejpép,vacsora tápszer.
Tápszerből hány ml-t adtok?
reggeli tej
tizórai vajaskenyér,kolbi,felvágott
ebéd főttkaja amit mi eszünk
ebredés után szintén főtt kaja
koraeste gyümölcs,joghust,ilyesmi
vacsi tejcsi
A kisebbik jóétvágyú fiamé volt:
Kora reggel tápszer -már sajnos nem szoptattam
Tízórai tejpép
Ebéd gyümölcs-v. zöldségfőzelék husival, v. anélkül
Uzsonna zabpép gyümölccsel
Este tápszer
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Sziasztok! Ismer valaki albínó babaát vagy akár felnőttet? Nekem albínó babám született és minden infót szeretnék ezzel kapcsolatban +tudni
- Sziasztok!Volt valakinek 3 császármetszése?Nekem 1 sima és 2 császár volt de pár év múlva szeretnék még egy babát.
- Szentendre-Bp. Volánbusz mai menetrendjét linkelné nekem valaki?
- Az eredeti tojás-diéta étrendjét keresem, tudnátok nekem segíteni?
- Készített már valaki közületek online puzzle-t?Leírnátok nekem, hogy hogy kell ilyet csinálni?Nagyon szeretném megtanulni.