Lehet, hogy babát várok? (beszélgetés)
Tapasztalatból mondom, hogy IGEN, a ciszta befolyásolja a teszt eredményét. Nekem nagyon magas volt a Hcg-m a terhességem elején, azt hitték ikrek, de csak volt egy 7 cm-es cisztám, ami magától felszívódott.
Kolleganőm is pozitívat tesztelt, elment dokihoz, aki közölte, hogy baba nincs, ciszta van, az is felszívódott fogamzásgátló hatására.
Ez a türelmetlenség pont elég ahhoz,hogy akár pszicéhés alapon is produkálj terhességi tüneteket. A terhesvitamintól simán nőhet az étvágyad, a rendszeretelen ciklusod pedig lehet valamilyen probléma jele is (azért fél év óta már be kellett volna állnia), pl a PCOSnél pont ez a hosszú ciklus jellemző. Van, aki minden menstruáció előtt tud terhességi tüneteket produkálni, én pl. zabálok ezerrel, a mellem lufi, a hasam szúrkál és néha még émelygek is. De sima PMS... szóval amíg nem pisilsz két csíkosat, addig ne éld bele magad, mert ebbe hosszú távon bele lehet őrülni, és ez a fajta para pont hogy ellene játszik a teherbeesésnek.
Nekem a dokim minig azt mondta: aki nemi életet él az bármikor teherbe eshet (még ha védekezik, akkor is, ha meg nem, akkor méginkább).
Szerintem ne görcsölj ezerrel, mert lassan azt is terhességi jelnek nézed majd, ha a jelzőlámpa két másodperccel később vált zöldre. Menj mielőbb orvoshoz, ha most nincs babó, akkor is, rád férne egy alapos kivizsgálás!
Kívánom, hogy mielőbb meglegyen a várt babócád!
Ha nem volt hormonkezlesed vagy semmifele hormontartalmu gyogyszert nem szedtel, akkor ezek szerint nem a ciszta okozza a pozitiv tesztet.
Szerintem egy kivizsgalast meger.
"Túladagolása főként meddőség gyógyítása, clomifén-citrát és/vagy HCG adása kapcsán fordul elő."
vagyis hormonalis kezeles kovetkezmenye.
Igen? Errol nem hallottam. Azt olvastam, hogy bizonyos hormon problemak, illetve kezelesuk okozhatnak HCG termelodest a szervezetben.
Ezt talaltam:
A tékasejtes ciszta humán koriális gonadotropin (HCG = a progeszteron termeléséért és a sárgatest kellő ideig történő életben tartásáért felelős lepényhormon) túltermelése illetve túladagolása során alakul ki. Belső túltermelődésére nagy mennyiségű HCG-t termelő lepényelfajulások (mola hidatidóza, koriokarcinoma), továbbá ikerterhesség esetén számolhatunk. Túladagolása főként meddőség gyógyítása, clomifén-citrát és/vagy HCG adása kapcsán fordul elő. Ezt az állapotot nevezzük hiperstimulációs szindrómának. A petefészkek átmeneti nyugalomba helyezésével (pl. fogamzásgátló tabletták segítségével) a tékasejtes ciszták visszafejlődnek.
Szerintem az etvagy novekesede az nem feltetlenul a terhesseg elojele. En a terhessegnek szinte minden tunetet produkaltam, es megsem vagyok az. Szoval igencsak megviccelhet a testunk. A peteerest meg rendszeres ciklus mellett sem lehet kiszamolni. Nekem 30-32 naposak a ciklusaim, mindig is rendszeres volt, megis a 11. napon volt peteeresem.
Szoritok, hogy nalad babarol legyen szo.
:)
a dokihoz menés tényleg jó ötlet, sosem árt ha rádkukkant, de előtte mindenképpen csinálj egy tesztet nehogy egy alapos vizsgálat ártson.
Nem biztos, ez is változó
nekem 39-41-40-39-51... és volt mindig peteérésem csak nem akkor akcióztunk...
végülis az utcsónál az 51. napon teszteltem pozit mikor is a 36. napon volt peteérésem orvossal néztük....
Tehát nem lehet általánosítani.
:)
vegyél teszted valami jó érzékenyet ami hamar kimutatja
További ajánlott fórumok:
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Szerintetek lehet, hogy babát várok?
- 1 éve nincs munkám és babát várok.Lehet valamit igényelni az államtol?
- Öt napja késik, spirálom van lehet, hogy babát várok?
- Lehet hogy babát várok?