1 éve nincs munkám és babát várok.Lehet valamit igényelni az államtol? (tudásbázis)
Sziasztok!
Az állam minden gyermek részére nyújt segély függetlenűl mindentől.Külömb9ző lehetőségek vannak,mellyel az állam hozzájárúl gyermeked jövőjéhezHa a szülő egy fillért sem fizet akkor is garantált 250.000,-Ft -ot kap gyermeked 18 éves korában.A rászoruló családok esetébenjóváír egy meghatározott összeget.Akit érdekel privit írjon!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben külföldön élek, de van magyarországi bejelentett címem, jogosult vagyok valamire?
Jelenleg még a TBt is fizetem otthon, az szükséges hozzá?
Köszi.
Szia!
Én májusban szültem, elötte külföldön éltem évekig így nem volt itthon bejelentett munkahelyem. 28000Ft gyest fogsz kapni 3 évig, 12.500 Ft családi pótlékot és 67000 (ha jól emlékszem) Egyszeri anyasági támogatást. Az interneten letöltheted az igényléshez szükséges dokomentumokat és postai úton beküldheted ahhoz a Kincstárhoz ahova tartozol. Kérik a pici TAJ kártyáját, amit a párod vagy valaki a családból a teve utcában ki tud váltani - meghatalmazást vinni kell!!! A szükséges dokumentumok másolatát elég beküldenend. Igaz, én pénzt majd 2 hónap után láttam :(
Szia!
Gyest is fogsz kapni, családi pótlékot is,addig meg ha voltál 3-hónapig regisztrál munkanélküli akkor szociális segélyt is kaphatsz.
Szia Lilom!
Én úgy tudom hogy 3 évig gyesre tarthatsz igényt.A szülés utáni 1x-i támogatás nem tudom h jár e. A tb-nél megmondják pontosan.
Na, akkor államkincstárnál lehet igényelni egyszeri anyaságit (61e), gyermekgondozási segélyt (28/hó), meg családi pótlékot (12e/hó), ez mindenkinek jár, annak is, akinek nincs tb-je.
Akinek van tb-je, az igényelhet egészségügyi pénztártól terhességi-gyermekágyi segélyt, az a fizu 70%-a.
További ajánlott fórumok:
- Ha évek óta nincs munkám és nem fizetek TB-t, hogy kezdjem el azt újra fizetni?
- Adjam fel a munkám mert nincs ki vigyázzon a 4 gyerekemre?
- Nincs elég munkám a melóhelyen, jeleztem is felfelé, azt...
- Ha nincs bejelentett munkám, hogy lehet zöldben a TB-m?
- Bérpotló jutatáson vagyok. 2011. 09.01-2011.11.30-ig kiküldtek dolgozni.Ha nincsenek megelégedve a munkámmal és felmondanak, jár a juttatás?
- Ha nincs munkaviszony jelenleg, attól lehet igényelni CSOK-ot?