Lehet hinni azoknak az embereknek akik itt segitséget kérnek, (beszélgetés)
Én nemtom lehet-e hinni nekik, de amikor a családom igazán rászoruló volt (minden túlzás nélkül) akkor nem tellett volna internet előfizetésre. De még az ütött kopott összetákolt számítógépet sem tudtuk üzembe helyezni mert nem volt áram a házban!
Rászorultság és rászorultság között nagy különbség van. Nekem nem az a rászorultság amikor nem tudok új ruhákat venni, hanem amikor már az alap dolgok (kaja, áram, fűtés, víz is hiányoznak).
Ekkor kegyelemből ingyen netezhettünk a városi könyvtárból (neeem, akkor nem az adatlapomon megjelölt településen éltem, hanem az ország másik felén), de soha-soha nem kértem vadidegen emberektől alamizsnát, minden falatért megdolgoztunk. Szívességért vagy komoly munkáért fogadtam el mindent (pénzt meg főleg). És kikerültünk belőle.
Én nemhiszek az ilyen segítség kérőknek.
Volt már hogy adtam amit kértek, ruha, játék, könyvek, még a postaköltséget is áltam.... Köszönetet sem kaptam érte!!!
Az exp...en szoktam ezt azt hírdetni.... ott is irogatnak hogy elfogadna ingyen, mert ez sincs az sincs a végrahajtó jön, és egyedűl nevelem, albérlet............ Duma!! Ilyenkor megkérdezném akkor minek netezel??? Arra telik B+? :-(
Igen.
Volt a hét elején aki élelmet kért,az érdekes számomra az volt,hogy nem személyesen,hanem valaki,a nevére nem emlékszem,de az adatlapja szerint ajkai 36 éves kicsit molett hölgy.
Én tőle, a topicindítótól,aki nem a rászorult kérdeztem mindjárt az elején :megkérték,hogy beszéljen,rokona,ismerőse az éhező?
Talán a 6. HSZ.tulajdonosa (ha jól emlékszem holdleány??) rám is köszönt ,mint ismerősre,aki mindenhol ott terem ahol segítségkérés van,és mindig kiderítek valamit.
Mondom:remélem itt nem fog semmi kiderülni,de azért a végére fogok járni itt is a történetnek.
Aztán jó sokáig nem szóltam hozzá,csak figyeltem hogy alakul a párbeszéd ami inkább a fórumozók egymás közti pro/kontrája volt.Többen követelték ,jó lenne ha már az érintat is szólna valamit mert addig egy szót sem szólt ,de még a topicindító sem.
Egyszer csak bekapcsolódott az úgynevezett sz..ban lévő,és hamar elszabadult a pokol.
Kérdéseket kapott szinte az egész Európából Zürichtől Göteborgig.Nem volt rosszindulatú egyik sem csak kérdések voltak mégis a falujába 2 kiflt hogyan képzeli a szállítást,stb.
A válaszok ellentmondásosak voltak ,és nem életszerűek.Pl.többen megkérdezték a net havidíja meg a számítógép amin kér hány kg kenyér ára lenne?
Egyik válasza éjjel 23 óra körül :most a barátnőm kölcsön laptopjáról mobil internettel írok.
Ezek voltak a "csak bántást kaptam"
Másnap 12 körül írtam néhány mondatot ,14 óra körül néztem van e reagálálás.
Minden HSZ eltünt,az egész téma eltünt,de még a megbántott is eltünt
"nunuka már nem tagja a hoxának"
Mivel ilyen név nem létezik azért írtam ide a nevet.
Nem ő volt az egyetlen akit sikreült lebeszélnem a neten való "segítségkérsről"
Van másik 2 megtörtént eset is még emlékszem rá nagyon elgondolkodtató HSZ.t tudnék idemásolni.
Biztos mosolygnátok.
Ettől függetlenül még létezhet és van is sok igazi bajba került aki minden segítséget megérdemel.
Még emlékszem,mert hozzászóltam azonnal atopic indításakor.De nem is személye
lehet-van aki rászorul van aki nem.
Miután olyan emberekről beszélünk, akik nem állnak az érdekérvényesítés csúcsán (nem véletlen jutottak ebbe a helyzetbe) nem bírják, ha a többiek az egyébként jogos bizalmatlanságukkal kikezdik őket-és ezért torkollik félreértésbe, veszekedésbe a legtöbb segítséget kérő topik.
Túl sok értelmét a segítségkérésnek ebbe a közegbe így nem is látom.
Bocsánat ha kicsit pesszimista vagyok!
Nem akarok bántani senkit!
De szerintem sokszor túl vannak reagálva dolgok amikkel ide jönnek segítséget kérni!
Pl.: Öngyilkos forum!
Úgy gondolom, ha öngyilkos akar valaki lenni az nem a neten fogja reklámozni!
Szóval vannak sokan akik rászorulnak a segítségre és szívesen segit is az ember, de vannak akik csak szorakoznak!
Remélem senki nem veszi kötekedésnek a véleményem!
További kellemes forumozást
Én nem ezt írtam,de sok a visszaélés sajnos,és az emberek ebből indulnak ki,és ha rá is van utalva valaki a segítségre sajna a sok átverés után elgondolkoznak,hogy jól teszik-e ha segítenek,vajon oda megy-e a segítség ahol tényleg elkelne.
Megalázni,vájkálni persze,hogy nem kéne senkit pláne ismeretlenül.Ha nem akar vagy nem tud ne tegye,de ennyi és itt kéne egy vonalat húzni.
De ez csak az én véleményem...
Én már többször kértem segítséget, igaz sosem magamnak.
Szerintem egyszerű a dolog: akinek valóban segítségre van szüksége, az tudja és HAJLANDÓ ezt bizonyítani annak aki segíteni akar neki.
(pl. egy kismama gyerekcuccokat kért rossz körülményeire hivatkozva, és azt mondta el lehet menni megnézni a 30 nm-es lakásukat.
Ha valaki csak kamuzik, azt le lehet buktatni.
De valóban nem kell bántani azt aki segítséget kér, de a segítségkérőnek is meg kell érteni, hogy a többség bizonyítékot akar hogy valóban jó helyre megy a felajánlása.
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Gyermekmolesztálás lehet a háttérben? Szerintetek? Segítséget, tanácsokat kérnék!
- Ügyvédi segítséget kérnék, közös ház felének eladása esetén mit lehet tenni?
- Sziámi harcos (betta) halam van, segítséget kérnék!
- NOD32 vírusírtó meghibásodásához kérnék segítséget.
- Mit lehet mondani azoknak az embereknek akik mondják fogjál magadnak valakit...