Lehet biciklizni a terhesség ideje alatt? (tudásbázis)
Szia!
Én inszeminációval estem teherbe, és próbáltam nagyon vigyázni magamra, ezért a 12. hétig nem bicikliztem. Utána megkérdeztem az orvosomat, aki engedélyezte, miután megvizsgált, és mindent rendben talált. Aztán amikor mentem, mindig rákérdeztem. Amúgy azt mondta, hogy vigyázzak, el ne essek, és ne nagyon rázós utakon menjek.
Szerintem ne biciklizz, előbb mindenképp beszéld meg a dokival. Jó babavárást!
Én is imádok bringázni, persze terhesen csak óvatosan. Vigyázni kell az útpatkákkal meg a szemből ütközéssel, mert pont ott üti meg a kormányváz....
Érdekes, hogy legutóbb amikor hányinger és szédülés gyötört bringára pattanva rögtön elmúlt... :))))
Sokáig bicajoztam, talán az utolsó két hét kivételével.
De: Kb. a 8. hónaptól "máshogy" ültem a biciklin, mert nagyon fura érzés volt. Nem fájdalom, nehéz lenne körbeírni..:))
Szerintem, ha óvatos vagy, az jó, de ha félsz, akkor inkább hagyd.
Én pl. az úszást ellenzem (hacsak nincs otthon egy csinos kis medence, amiben csak te úszkálsz). Annyi fertőzést lehet összeszedni.
Az eredeti témához hozzászólva. Én nem nagyon bicóztam (amúgy sem nagyon szoktam), de ugyanúgy tornáztam, mint addig. Később is csak a hasizomgyakorlatokat hagytam el, illetve módosítottam. De én ismerek olyan aerobic oktatót, aki még nagy hassal is végigvezényelt egy órát, természetesen azokat a gyakorlatokat nem csinálta, amik árthattak.
Sokan szaunáznak stb. Mindenki érzi mi a jó, mi a kényelmes. Persze a dokit nem árt megkérdezni.
Én is úgy éreztem annak idején,hogy fitti-paldi vagyok,birom a biciklizést .Aztán véletlenül egy kátyúba mentem,döccen alattam a bicaj és mire hazaértem véreztem rendesen...
Nem lett baja a babának,de a méhszájam rendesen megsérült.Szerintem ne bicajozz,ha nem muszály.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy lehet, de
- ne induljak a Tour-on,
- ne akarjam "megmászni" a Himaláját.
Majdnem szülni is bicóval mentem!
Nagyon sajnálom! Remélem azóta már vannak új fejlemények (pozitív)!
Annak idején én is bicikliztem még a szülés előtt 2 héttel is. (Bár akkor még azt hittem, hogy 1 hónap van a szülésig, csak egy kicsit hamarabb jött a babám.) Nem sportból, hanem muszájból. Kezdetben, amikor még dolgoztam, oda is kerekeznem kellett, mert elég messze (a város másik végében) volt tőlünk a munkahelyem. Utána már csak a tanácsadásra és rövidebb utakra használtam a kerékpárt. Persze nem vittem túlzásba, nem bicikliztem minden nap, csak amikor muszáj volt.
Ha az orvos engedi, akkor miért ne?
Még egy pro:
Nekem is pedálban végződik a lábam, eszembe se jutott volna leszállni a bicikliről terhesen.
1. Nekem ez nem sport, KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ.
2. A gyaloglás már 2-3 kg súlyfelesleggel is megfájdította a lábfejem :(
3. Nem nagyon vezetek, szegény gyerek nagyobb stressznek lett volna kitéve autóban :) és a veszély sem kisebb, mint már más is említette.
4. Az orvos látta, hogy biciklivel megyek hozzá, és nagyon megdicsért. Pedig nincs benne semmi.
5. Két egészséges gyerekem van.
5. Sógornőm is biciklizik, most hét hónapos terhes. Eddig aktívan (versenyszerűen) sportolt, mikor terhes lett, leültek az orvossal, mit szabad, mit nem. Ami maradt: konditerem, séta, úszás és BICIKLI!
Tekerj tovább nyugodtan :)
+1 ide
További ajánlott fórumok:
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Negativ terhességi teszt vagy lehet ebből még pozitív?
- Olvastátok, hogy az új tervezett munkatörvénykönyv szerint akár terhességi tesztet is lehet kérni a nőktől felvételi idején?
- Nyílott valakinek a méhszáj 6-7 hó terhesség idején? Milyen tanácsokat kaptatok? Mennyit lehet tevékenykedni? Hol a határ?
- Terhesség és szoptatás ideje alatt lehet tetoválást csináltatni?