Lefagyott a telefonom! Mitől lehet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Telefonom a szervízben pihen :((((((((, megszakadt benne valami szál az kijelző meg valami izé között, de holnapra megcsinálják, úgyhogy megnyugodtam! Most a húgomtól kaptam egy őskövületet, holnapig kihúzom azzal!
Még egyszer köszike Nektek!
Nos, akkor én megmondom a "tutit": 2,5 évig dolgoztam az egyik szolgáltatónál...
1.) A telefont jó minden nap min. 20 percre kikapcsolni. A kék szolgáltató pl. 20 percenként frissíti a SIMkártyákat, és csak kikapcsolással frissül.
2.) Powerpuffemo-nak abban igaza van, hogy meg kell várni az akksi lemerülését, de!!! CSAK a régi nikkeles akksikkal van így, azokat mindig le kell meríteni teljesen. Az újabb, lítiumosokat elég félévente egyszer!
3.) Lefagyás pedig lehet 2 dologtól:
A.) A telefonnal baj van... Ha még garanciális (1évesnél fiatalabb), menj be egy szervízbe, vagy a szolgáltatóhoz, ingyér van a szoftverfrissítés. Ha helyben nem tudják megoldani (mert pl. vidéki vagy és csak a szolgáltatóhoz tudod bevinni, nem a gyártóhoz), adnak cseretelcsit, mert fel kell küldeniük a központba. Ha régebbi, párezer forint a frissítés, viszont a cseretelcsi nem jár...
B.) Régi a SIMkártya... Ha 2 évnél régebbi, simán meghibásodhat, még akkor is, ha nincs rajta karc... Go szolgáltatóhoz, habozás nélkül azt mondani, hogy a SIM miatt fagy le, és akkor hibásnak minősítik. Ha nem változott, mióta eljöttem, akkor ez ingyen van, de csak akkor, ha kiatrtóan és egyértelműen állítod, hogy a SIM hibája. Ha vacillálsz, rád húzhatják a párezres cseredíjat...
3.) Lehet az akki is a probléma, bár kevés az esélye. Esetlg beméretheted... A jobb használt telcsis boltokban van ilyen mérő, de szerintem nem ez lesz a baj...
Ha lefagy a telcsi, először mindig azt próbáld meg, hogy a kikapcsoló gombot hosszan nyomod, min. 5 másodpercig. Uúgy, mint a számítógépnél. Ha így se kapcsol ki, csak akkor szabad kivenni az akksit, mert ez a művelet nagyon gyilkolja a szoftvert!
Ha ki is kapcsol, akkor is szedd szét, vedd ki az akksit és a SIMet is, majd újra rakd össze. AZt nem tudom, miért, de ez segíteni szokott...
Vidd be egy szervízbe, ha nem sikerül levenni az aksit, és nem tudod kipróbálni, hogy ez segít-e!
Lehet, h vmi szoftver probléma, lehet, hogy érintkezés.. ezt így nehéz megmondani!
További ajánlott fórumok:
- N5800 telefonomon szoftverfrissítés után nem találom a WIFI lehetőségét. Tud valaki segíteni?
- LG ku990 telefonom új aksival is csak egy napot bír. Mi lehet vele?
- Ha be van kapcsolva a telefonom, de a hívó mégsem tud elérni azt jelzi, hogy ki vagyok kapcsolva. Mi lehet az oka?
- Ismeretlen számként mutat mindenkit a telefonom, mi lehet?
- Hogyan lehet kártyafüggetleníteni a mobiltelefont?Szolgáltatót váltanék, de a telefonom nem akarom lecserélni.
- LG KP500-as telefonomnak megtörtem a kijelzőjét, semmit nem mutat, csak szétfolyó színeket. :( Meg lehet még javíttatni?