Lecsós raguval rakott burgonya recept
A Lecsós raguval rakott burgonya hozzávalói:(6 személyre)
1 kg burgonya
0,25 kg darált sertés hús
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2-3 ek. étolaj
2 dl tejföl
2 tojás
petrezselyemzöld
5 dkg trappista sajt
só
bors
őrölt paprika
A Lecsós raguval rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felhevített étolajban, enyhén megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Amikor a lecsó elkészült, teszünk rá 1-2 teáskanálnyi őrölt paprikát és borsot. Beletesszük a húst, kevés vizet öntünk rá és puhulásig főzzük. A tűzről levesszük és ekkor beledobjuk az összevágott petrezselyemzöld felét. Amikor már kissé kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. Egy közepes nagyságú tepsit kizsírozunk és a fele burgonyát belekarikázzuk. A tejfölbe belekeverünk 1 egész tojást és óvatosan hozzáöntjük a lecsós ragu szaftját. A burgonyára rákanalazzuk a ragut, erre öntünk egy kevés tejfölt, majd rákarikázzuk a burgonya másik felét. Amikor ezzel elkészültünk, a tejföld ráöntjük a burgonyára. Forró sütőbe téve addig sütjük, amíg a tejföl kissé pirulni nem kezd. Ekkor kivesszük a sütőből és ráreszeljük a sajtot, és megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel. Kicsit hagyjuk pihenni, majd lapáttal 6 nagy kockára vágjuk és tálaljuk.
Adhatunk hozzá salátát, illetve savanyúságot.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. szept. 13. 23:44
A lecsós raguval rakott burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.