Lecsónál hogy lehet elkerülni, hogy a paprika bőre ne váljon le és söndörödjön össze? (tudásbázis)
Kedves csutkamano és NataliaWeiss, nekem csak sima mezei, pár éves krumplipucolóm van, de a kemény húsú paprikánál azért ki fogom próbálni. Legfeljebb kicsit több paprikahús megy veszendőbe.
Igen, furcsa, hogy ma, mikor olyan csúcsszuper pengéget tudnak készíteni, egy ilyen kis egyszerű eeszközt miért nem képesek úgy előállítani, hogy öröm legyen használni.
A múltkor vettem egy aránylag olcsó (3000 Ft-os)vasalót, és mikor kipróbáltam, meglepve tapasztaltam, hogy a talpa maximumon is csak épp, hogy meleg. Van digitális infrahőmérőnk, így meg tudtam mérni a talp hőmérsékletét - a legmagasabb fokozaton 70 C volt. Mikor visszavittem a boltba - mondjuk az árát simán visszakaptam - azt mondták, hogy ennyi pénzért ne akarjak 70 foknál többet, ez csak ennyit tud. Pedig nem (a párom még itthon megnézte), rosszul tették rá a hőfokszabályzó gombot, de nem csak ennél, hanem a boltban még megnézett többi darabnál is, úgyhogy tömegesen selejtet gyártottak, mert nem figyelt oda eléggé valaki.
Az infrahőmérő is príma készülék lenne, ha annak meg a gumibevonata nem ragadna... pedig nem régi, de annyira silány anyagot használtak fel hozzá, hogy használat előtt be kell hintőporozni :(
Vajon mit szóltak volna a régi kor emberei, ha látnák, hogy milyen tárgyak születnek manapság.
Bocsánat, hogy elkanyarodtam a lecsótól...
Én egy több, mint 60(!)éves krumplipucolóval hámozom meg a paradicsomot, akár nyersen eszem, akár lecsóba dobom, mert én sem szeretem a héját.
A hámozó még az Édesapámé volt, aki 1953-ban hunyt el, Anyukám nem használta, így maradt rám, de még ma is a kedvenc hámozóm. Időnként, ha már nem elég éles, akkor egy kicsit megélezem. (Régen azért tartós eszközöket gyártottak, nem csak 1-2 éves használatra.)
Paprikát még nem hámoztam vele, de ki fogom próbálni.
nekem nem pöndörödik, ilyet még sose láttam
a paradicsomról a forró vizes módszerrel szedem le a héjat
Köszi, ebben lehet valami. Gondolom, főzésnél, ahogy a víz kimegy a vastag húsúból, az összeesik és a térfogatcsökkenéstől ledobja a bőrét - ha jól okoskodom.
De a többiek válaszát is köszönöm.
Azért a főzés előtti teljes kopasztás kérdését még továbbra is fenntartom.
De mikor tudom, hogy már pont jó? És azt nem lehet, hogy valahogy előtte az egészről le tudjam húzni a bőrt? Mert akkor nem kellene figyelni a főzési időre.
Vagy lehet, hogy a paprika milyenségétől függ? Hogy keményebb húsú vagy puhább?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a szomszéd cica átjárjon a kertünkbe?
- Kínos találkozás, amit nem tudok elkerülni...
- Hogyan lehet elkerülni az ételmérgezést?
- Hogyan lehet elkerülni karácsonykor a plusz kilókat?
- Hogyan lehet elkerülni, hogy a felhasználás során a padlizsán keserű legyen?
- Hogy lehet elkerülni a x embernek továbbküldendő köremaileket?