Lecso’s szelet recept
A Lecso’s szelet hozzávalói:4 vékony szelet sertéscomb
pirospaprika
liszt
1 fej hagyma
3 cikk fokhagyma
4 paprika
6 paradicsom
1 húsleves kocka
2 ek olaj
A Lecso’s szelet elkészítési módja:
A húsokat nem kell kiklopfolni, csak megforgatom lisztben, forró olajban hirtelen átsütöm mindkét oldalát. Kiveszem a serpenyőből, félreteszem. A megmaradt szafton megpirítom a kockára vágott hagymát, beledobom a paszírozott fokhagymát, pirospaprikát. Fél dl vízzel felengedem, beledobom a húsleveskockát, a kockára vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot. Letakarom, 5 perc rotyogás után visszateszem a kivett hússzeleteket, és letakarva, időnként megkeverve készre főzöm.
Magas serpenyőben szoktam csinálni, hogy ne koszoljak több edényt, és minden belefér.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. júl. 31. 07:10
A lecso’s szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.