Lapcsánka recept


1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
15dkg liszt
só
A Lapcsánka elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk,és káposztareszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és petrezselymet,kevés sót,és a liszttel alaposan összedolgozzuk.A masszából evőkanállal kis halmokat rakunk a felforrósított olajba,kissé ellapítjuk,majd mindkét oldalát pirosra sütjük.Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük és tetejét tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Kefirrel is nagyon finom,én köretként hús mellé szoktam elkészíteni leginkább,de natúrban is megállja a helyét vacsorára.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Évi63, 2011. júl. 13. 16:53
A lapcsánka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.