Laparoszkópiás műtét (petefészek átjárhatósági műtét) (tudásbázis)
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!Pár hónappal ezelőtt voltam egy HSG vizsgálaton mi szerintem a jobb petevezetőm el van záródva a bal 2 szöri átnyomással átjárható.De látott valami a doki a jobb oldalon (polip) ujjbegyi nagyságú.Ezért küldött el egy másik dokihoz aki ezt lakoposzkópiával megnézné!Ez kb februárba derült ki.Kicsit besokaltam és pihentettem a dolgot,hogy felkészüljek rá.A kérdésem az lenne aki áteset ezen,hogy minden esetbe altatásba végzik?Epidurális érzéstelenítésbe nem végzik el?
Ellnézést,hogy ilyen hosszan írtam.
Attól függ, hogy mi lesz? mert akinek hisztero-laparoszkópiája lesz, annak muszáj korábban menni, mert ha a méhnyálkahártya megvastagszik és eltakarhat valamit amit jó lenne látni.
De valakinek valamilyen célja is van a műtéttel, akkor az lehet a későbbi szakaszban is.
Ha nem tudsz teherbe esni és ezért lesz a laparr, akkor ezért kell a 10. napon menned.
Menszi 1. napjától számítva a 10. napon kb.
Jól sikerült és nem volt vészes, ki lehet bírni.
Sziasztok!Még új vagyok itt.Kinek hányadik napon csinálták a műtétet?Mensi után számtjuk a 10 napot vagy a mensi 1. napja is beleszámít a 10 napba?Előre is köszönöm a válaszokat!!
much:hogy sikerült?Fájt?Mit mondtak?Minden rendben.Pontosan mikor volt?
ilyen szakvéleményt kaptam ma a 3.orvostól
"Teherbeesés akadálya lehet a petevezetőnek minimális átjárhatósága, ami az utolsó laporoszkópiai vizsgálati eredmény alapján világossá válik. Ilyen esetben a teherbeesés lehetősége fennáll, de jóval kisebb százalékban. Ilyen petevezeték állapot mellett növekszik a méhen kívüli terhesség lehetősége. Az orvos által említett sperma vizsgálat szintén szükségesnek látszik, mivel mai statisztikai adatok alapján - a mai élet fokozott stressz, negatív környezeti hatások eredményeképpen - nagyon gyakori a nemzőképesség csökkenése.adatokat figyelembe véve a lombik programban való részvétel nagyobb eredményt hozhat."
3 orvos ugyanazt mondja
Ennyi(feladom már)
Van egy egészséges szép gyerekem megelégszem ennyivel
ma beszéltem a nőgyógyásszal aki a műtétet javasolta(nem ő végezte)
és azt mondta, hogy az egy dolog, hogy a kürttel minden rendben de maga a petevezetéket átfújták akkor minden rendben lesz és lehet próbálkozni
a műtét maga 1 órás volt
és csak egy luk lett a hasamon
dél körül végeztek én fél hatkor magamtól keltem
lehet apát is ki kell majd vizsgáltatni vagy
én már nem tudom, hogy is lesz
akkor nem tudom, hogy úgy miért nem sikerült
de örülök, hogy minden rendben odabenn
mást nem talált? endót vagy ilyesmit?
Nagyon köszönöm a válaszokat,és a jó kívánságokat.
07.02-án lesz a műtétem.
Nekem az első nap volt vészes. Fájtak a kis sebek, de ha már volt császárod, ez meg se fog kottyanni. :) Az altatás miatt volt hányingerem, de arra gyorsan kaptam gyógyszert és elmúlt hamar. Ne izgulj, nem olyan vészes az egész. :)
Nekem azt mondták olyan fokú az elzáródás, hogy természetes úton sose fog sikerülni a baba. Aztán amikor a 6 hetes kontrollra mentem a doki összecsődítette a fél kórházat és a csodámra jártak. Ugyanis akkorra 4 hetes kismama voltam. :)
Remélem Neked is sikerül. :)
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- Volt-e már valakinek petefészek drilling műtéte?
- A mensi 4. napján megcsinálják a laparoszkópos méh-has tükrözést és petevezető átjárhatósági vizsgálatot?
- Tudja valaki, hogy mi a különbség a petefészek átjárhatósági vizsgálat (HSG) és a petefészek átfúvás között?
- A laparoszkópiás petefészekműtét biztositási szempontból milyen műtétnek felel meg: kis-közepes-nagy?