Lányos anyukák (beszélgetés)
Arra kellene nagyon figyelni, hogy (bármilyen nemű is) a nagyobb ne hallja folyton azt, hogy "te vagy a nagyobb, több eszed lehetne." Mert ez utálatos kis békává is teheti a szemében a kisebb tesót.
A kicsi meg idővel röhög a markába, mert bármit csinál, a nagyobbat szidják.
Én azt gondolom, ha tesók egyneműek, akkor az mellett hogy kicsiként eljátszhatnak együtt mint kicsiként a fiú is a lánnyal, de nagyként jobban marad közös téma, érdeklődés, ami tesónál idővel kiveszik szerintem.
Az utóbbi, hogy rivalizáltak a lánytesók, ez a szülői viselkedésből is jöhetett, ha folyton hasonlítgatták őket... de persze nem feltétlenül, ha viszont nagyobb a kor különbség mint 1-2 év, akkor ez már nem állhat fenn úgy (rivalizálás)
Nálunk 9 év van nővérem és köztem, nagyon jó testvérek vagyunk, sosem volt gond, sőt inkább volt anyám helyett anyám.
Nekem a nagy és a kicsi közt aki februárban érkezik és úgy fest ő is lány alig 3 év lesz 2 hónap híján.
Szerintem 2 egynemű könnyebben kijön és össze csiszolódik mint 2 másnemű, persze ez is inkább nevelés kérdése és habitus.
Nincs erre szabály milyen lesz a 2. A lényeg, hogy a nagy ne érezze magát mellőzve, mert megutálja a kicsit.
Csatlakozom Gribeldihez.
Erre semmi szabály nincs, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a gyerek.
Milyen 2 lánnyal? ....rajtad (is) múlik, szerintem olyan, mint egyek, kettővel, vagy hárommal,esetleg többel, nemtől függetlenül.
Majd meglátod, ha a kezedben tartod. Boldog babavárást!
További ajánlott fórumok:
- Lányos anyukák ! Ti hogy éltétek meg hogy a lánynak barátja van?
- Nagylányos anyukák segitsetek!
- 10-12 éves lányos anyukák!
- 14 hónapos (vagy a körüli) kislányos anyukák vannak?
- Lányos anyukák segítségét kérem! Diána hercegnős pólót hol lehet kapni óvodás korú gyereknek?
- Lányos kismamik, anyukák! Írnátok adatokat baba méreteiről? :)