Lángostészta - kérdés (beszélgetés)
Kefíres lángos
Kategória: Tésztafélék
Hozzávalók: 1 kg finom liszt
3db tojás
3 doboz kefír
5 dkg élesztő
só
2dl tej+pici cukor hogy megkelljen az élesztő
Elkészítés: az egésszet robotgépel összedagasztani , lefóliázni az edény tetejét ,hüttőbe tenni másnap forró bő olajban kell sütni
Tanácsok: olajos vagy vizes kézzel érdemes a tésztát kivenni és formázni mert ragad! jó étvágyat hozzá
Na tessék lehet válogatni:)))
1000 féle van.Én utoljára ezt csináltam amit leírtam, nekünk nagyon ízlett:)
1kg liszt
2dl tejföl
5dl tej
5dkg élesztő
1tojás
1ek só
1/2dl olaj
élesztőt 1dl tejjel és pici cukorral felfuttatod.összekevered az egészet (én a dagasztást nem vittem túlzásba:D)
Fél óra pihentetés után kis cipókat csinálsz (nekem 32 db lett),még 15 perc pihi és már nyújthatod is olajos kézzel és bele a forró olajba...
ami megmarad tészta azt folpackal letakarod és max 1hétig elvan a hűtőben!
Amúgy betettem sülni, kíváncsi vagyok a végeredményre.... :-))
fokhagymás tejföl került rá, baconszalonna, hagyma, a felére paradicsom, és sajt.
Sima kelttészta, annyi különbséggel, hogy tejföl van benne tej helyett, és nincs benne tojás meg olaj/vaj.
Ez a mostani nekem 1 kg lisztből készült.
Ehhez egy egész élesztő kellett (a friss). Ezt cukros tejben felfuttatni, aztán ebből a liszttel, tejföllel és sóval tésztát gyúrunk.
Meleg/langyos helyen kelesztjük kb. egy órát.
Aztán lehet sütni, fogyasztani. :-))
maradékot a hűtőbe teheted.
Kefíres lángos a Mindmegettéről:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés cukros tej
2 kis doboz kefir
1 közepes, főtt krumpli
1-2 tojás
só
olaj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni. (A maradék tészta tetejére kevés étolajat öntve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthúzzuk a lángosokat, és forró olajban, de kis lángon világosra sütjük. Ízesítés: só, fokhagyma, tejföl, sajt ízlés szerint.
Én is szoktam készíteni, de szerintem a fél kiló lisztből nagyon sok lesz, elsőre csak fele adagból csináld meg. Jó étvágyat!
Akkor kenyérlángos lesz belőle, vagy olyasmi....
majd jövök és beszámolok, ha elkészült :-))
Szia!
Nyugodtan megsütheted,még ma is jó a tészta.
viszont arról még nem hallottam,hogy pizzaként is meg lehetne csinálni,de nem rossz gondolat.)
szia!elvileg 1hétig eláll a hűtőben, de én max 4-5 napig mertem tárolgatni,akkor még biztos jó...
sütőben én még nem sütöttem,de ha kipróbáltad írd meg:)
Sziasztok!
A hűtőben pihen a bedagasztott lángostésztám, már sütöttünk is belőle tegnap-tegnapelőtt.
Felhasználható még ma is? (szerintem hűtőben nem romlik meg, vagy igen?)
és sütőben süthetem-e?
ha pl. nem lángost szeretnék, hanem valami feltéttel megsütöm, végülis a pizzatésztától nem olyan nagyon különbözik.....
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
- Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D
- Kérdésre kérdéssel felelünk. Csak egy kérdő mondat!
- Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai
- Hűtőben tartott lángostészta