Langalló (Kenyér lángos) recept
40 perc
A Langalló (Kenyér lángos) hozzávalói:
30dkg liszt
1 kávéskanál só
fél élesztő
5 dkg zsír
1 tejföl
csipet cukor
tej a kelesztéshez
Feltét (bacon,sonka,sajt,hagyma karikák....)
A Langalló (Kenyér lángos) elkészítési módja:
Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe, ezután kelesztés következik. Gyúrjuk össze a hozzávalókat az élesztőt és megint kelesszük.Gyújtsuk ki és ujjnyi vastagságú legyen a tészta,mehet a tepsibe. A tetejét kenjük meg tejföllel,amit aztán sózzunk meg.A tetejére tegyünk sonkát,bacont,reszelt sajtot,hagyma karikákat... Mehet az előmelegített sütőbe, gázsütő esetén 4-5 fokozat,30-35 perc alatt kész is.
Ha nagy adagot akarunk (pl egy 4-5 tagú család esetében)akkor vegyük duplán a hozzávalókat és a nagy gáztepsiben süssük meg a langallót.
Nagyon sokféle feltéttel elkészíthető,mindenkinek az izlésére van bízva mit is tesz a tésztára.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Ercsu7, 2009. febr. 21. 16:08
A langalló (kenyér lángos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.