Lakásfelújítók! Egy tetőcsere mivel jár, és mi kell hozzá? (tudásbázis)
Megnyugtattál, hogy értek hozzá:)
A múlt héten vágtunk bele egy tetőtérbeépítéasnek, födémcserével.
Szaióka:)
Először is valóban azt kell eldönteni, hogy mit akarsz(tok). Az ács, a tetőfedő, és a bádogos az illetékes ebben.
A cserép cserénél. A tetőfedő és bádogos felméri az állapotot és árajánlatot ad. Az árajánlat és a szakvélemény nem kerül általában semmibe. Célszerű legalább 3 helyről kérni, hogy legyen összehasonlítási alap.
Ha csak tetőcserepet (héllyalást) cseréltek, akkor célszerű a lécezést is lecserélni és alá párazáró fóliát tenni. A takaró fólia nem elég és ha a „szakember azt mondja akkior nem szakember.
Ilyenkor a bádogozást is áldozatul esik.
A plafon a helyén marad, ha csak nem akartok belmagasságot is növelni.
Ha jól elő van készítve minden, és a jók az ácsok akkor 2 nap.(Feltéve ha nem kell betonozni.)
Az áccsal össze kell íratni a szükséges faanyagot, mert ő tudja, hogy milyen és mekkora gerendák, cseréplécek, fólia-rögzítőlécek kellenek. A tetőszigetelő fólia méretét is megadja.
A kőmüves megmondja a szükséges cserép mennyiséget, hány négyzetméter cserép, és mennyi kúpcserép kell.
Ő megtudja mondani, hogy szükséges e új koszorút betonozni, vagy lehet a meglévőhöz rögzíteni.
Az is érdekelne, hogy azt hogyan oldják meg... leszedik a "plafont"?
kb mennyi ideig tart?
Mekkora tető milyen tetöt szeretnél cserép zsindely pala beépitett beépitetlen ???
stb.. :)
További ajánlott fórumok:
- Büntethető, ha másik személy facebookjába be tudok lépni, mivel az én e-mail címemhez lett hozzárendelve?
- Három hónapos és 12 napos a lányom, mivel kezdjem hozzászoktatni pépes ételekhez?
- 3 hós a babám. Tudom, hogy csak 4 hós kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mégis mikor? És mivel?
- A barátom holnapra meghívott hozzájuk, mivel fát fogunk díszíteni. Kicsit azonban izgulok, (bár máskor is voltam már ott.) Hogy viselkedjek?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?
- A csokis brownie-t mivel lehet tálalni?Mi illik hozzá?