Lakáselhagyás. Valaki tud bővebben erről valamit? (tudásbázis)
Volt már kilakoltatási tárgyalás?
A teendő, hogy mielőbb részletfizetési megállapodást kötni a szolgáltatóval, azaz az önkormányzattal, valamint valamilyen támogatást kérni tőlük. Ha a részletfizetés OK, akkor lehet méltányossági alapon kérni a bérleti jogviszony visszaállitását.
Köszönöm:)
Igazából nem én kerültem ilyen helyzetben,hanem egy közeli ismerősöm,és hát próbálok minél több infót gyűjteni amíg nem tud bemenni intézkedni.
Köszönöm mégegyszer.
Általában ez "csak" egy felszólítás. Ha magatoktól nem költöztök ki a megadott időn belül akkor peres eljárást indítanak, ami több hónap is lehet, majd ha van jogerős ítélet, akkor átadják a végrehajtónak.
Ez idő alatt bármikor kérhettek részletfizetést, amit a önkormányzat vagy a bíróság is engedélyezhet, a lényeg, hogy lássák a fizetési hajlandóságot, nem olyan könnyű ez a folyamat, mint ahogy leírják. Lehet velük egyezkedni, nyilván senkinek nem a hosszas procedúra a cél, hanem a tartozás mielőbbi rendezése.
Remélem tudtam segíteni. :)
További ajánlott fórumok:
- Járt már valaki úgy, hogy egyik pillanatról a másikra megszédült?Bővebben lent irok.
- Tudna nekem valaki bővebben írni az A hitelről?
- Tud valaki bővebben a szabadalomról?
- Hallott valaki már a pikkelysömör halakkal való kezeléséről? Írna nekem róla bővebben?
- Tatabányán 4D ultrahang? Tud róla valaki bővebben?
- Tarlov cysta tud valaki bővebben valamit?