Kutyaszakértő segítségét kérném! Új kiskutyámat hogy fogadtassam el a már meglévő nagykutyámmal? (beszélgetés)
Nem olvastam el a többi hozzászólást, de az a tanácsom, hogy hagyd őket. Ez normális viselkedés, féltékeny a drága.
Nálunk a cicánál van ugyan ez, pedig együtt nőttek fel (nekünk is németjuhászunk van). Addig amig nem szólsz vagy nyúlsz a cicához nincs gond, amit foglalkozol vele, tiszta féltékeny :D Megszokta csócsálni, de csak úgy finoman. Addig volt ez számomra zavaró, és mindig rászóltunk a kutyára, hogy nem szabad, amig Mirmi kicsi volt, de mostmár nagy, simán megvédi magát, nem kell félteni. Egyébként meg tök jól elvannak, együtt alszanak, hagyja enni a tányérjából, inni a vizéből, együtt jönnek elém a kapuba mikor hazaérek :)
Így lesz nálatok is :) Amig nem bántja, és a picit nem zavarja, addig nincs gond.
Bízom benne, elmúlik és javul, mert most ütközik csak ki igazán, hogy mennyire nincs tekintélyem a kutyám előtt. Szeret és imád engem, de nem tisztel. Sajnos ez most lett világos a számomra. Félek, hogy most a "kapcsolatunk" is megromlik a pici érkezésével, mert látom rajta, mennyire haragszik. Tehetetlennek érzem magam főleg úgy, hogy én is itt hagyom magukra őket a szüleimnél még jó pár hétre.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, nagyon kedvesek vagytok!
szerintem nincs semmi gond ezzel. a nagy megmutatja, hogy ki a fonok. ha bantani akarta volna, mar ver folyt volna. ha a csipkedesre meg csak nem is nyekken fel a pici, akkor nem is bantja picit sem. hagyd, hogy elrendezze ezt a bloki
ha folyton raszolsz, akkor nem szolsz ra jol :D egyszer kell egy kutyanak, tobbszor nem szabadna csinalnia. de en hagynam a helyedben, nem hetek vagy honapok ota vannak egyutt mint irtad. elmulik
A picit szeptemberben vinnénk az új, végleges helyére, mert addigra költözünk az új házba, Pár hétig még viszont a szüleimnél lesz.Utána viszont ha meg elviszem, nem tudom, hogy fogják viselni.......... nagyon el vagyok keseredve. A nagy nagyon irigy, de csak a szeretetre.
A csipkedés viszont nem tudom mit jelent. Nem fáj a kicsinek, de idegesítő látni és már tiszta nyál az egész háta.
Ha nem fogadta volna el, már végzett volna vele. Nyugodj meg semmi probléma nem lesz.
Húgoméknál a térdig alig érő kutya simán megrendszabályozza a nála kb. négyszer nagyobb kaukázusit.
Sziasztok!
Bízom abban, hogy olyan valaki/valakik is látogatják ezt a portált, akik jól értenek a kutyák neveléséhez vagy van tapasztalatuk!
A kérdésem az lenne, hogy új kiskutyámat hogyan fogadtassam el már meglévő 6 éves kutyámmal?Mindkettő fiú és német juhászkutyák.
A nagykutyám sajnos nagyon el lett kényeztetve, egyedül van már ugye 6 éve, nem tanult meg más kutyákhoz alkalmazkodni. Okos és nagyon intelligens kutya, de amióta megvan a kiskutya, sem a kiskutyát, sem pedig őt nem tudjuk simogatni. Ha nincs kint senki az udvaron, akkor semmi probléma nincs, sőt egy tányérból is esznek. A nagykutyám engedi a picit enni, inni, aludni, kakilni, pisilni, de ha kimegy valaki hozzájuk, mindjárt csipkedi. Ez úgy látom, nem fáj a kiskutyának, csak borzasztó zavaró, hogy amint simogatni akarom vagy egyáltalán sétálok az udvaron, nem engedi a picit a közelembe, egyfolytában a hátát csipkedi. Ha leülök, mindkét kutya leül a lábamhoz, a pici úgy tűnik nem ideges, játszik, de a nagy már csipkedi is. Ha a pici alszik, akkor nyugodt csak.
Kérem, akinek van valami hasznos tanácsa, írjon nekem, mert nagyon segítség kellene.Sajnálom mindkét kutyámat, de az a baj, hogy párom nagyon meggondolatlan volt és most hozta tegnap ezt a 3 hetes apróságot úgy, hogy nem beszélte meg velem. Sírni tudnék. Haragszok rá nagyon, de ezt a picit meg már most nagyon megszerettem. Szeretném, ha elfogadnák egymást.
Köszönöm előre is a hasznos tanácsokat!
További ajánlott fórumok:
- A csúnya, gonosz nagykutya
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Palotapincsi kiskutyámnak kifolyt a szeme, valaki járt már így? Mit tudnék tenni?
- Miért nyalogatja a 6,5 hónapos kiskutyám a konnektort?
- Nem akar enni a kiskutyám
- Hogyan szoktassam le 8 hetes kiskutyámat arról, hogy ne rágjon szét mindent?