Kutyások!Vettem egy kaukázusi juhászt május30-án született júli.14-én kapott oltást, mikor kell még oltatni?Kérlek válaszoljatok! (tudásbázis)
Ha a nagyobb ki tud járni, valószínű (majdnem tuti biztos), hogy a kicsi vele megy, vagy utána. Nem marad egyedül otthon unatkozni.:)
De az is biztos, hogy ha valami megtetszik neki, vagy felkelti az érdeklődését, lemarad és nem biztos, hogy ketten jönnek majd vissza.:(
A legjobb, ha úgy megcsináljátok a kerítést, hogy egyik se tudjon kimenni (ebből később is csak probléma lesz), vagy a kicsit bezárod, vagy a nagyobbat megkötöd (de ez utóbbi csak ideiglenes megoldás és a lehető legrosszabb is, a kutya nem azért van, hogy láncon tartsák.)
Nálunk kint volt a harapós kutya tábla, és a pasi is totál részeg volt. Szerencsére nem lett nagy baja, de a hülyeségét magának köszönheti.
Jó, hogy leírtad, nehogy más is így járjon!
Egy jó tanács mindenkinek, akinek nagytestű kutyája van, vagy a kutya ki tudja dugni a fejét a kerítésen...
Betonhálót, vagy rácsot (ki hogy ismeri) kell felrakatni a kerítésre, mert ha a kutya a kerítésen belül, vagy azon kinyúlva megharap valakit, 100 ezer ft-ig terjedő bírság szabható ki. Saját tapasztalat!
Egy részeg fickó 5 éve benyúlt a kerítésünkön, a nagyobbik kutyánk (németjuhász) a területét védve szétharapta a kezét, ezért betegszabadságon volt 4 hónapig. Ennek díját, és a kezelési, valamint a kórházi költségeket a TB 4,5 év elteltével (ezek az ügyek nem évülnek el, amíg nincsennek rendezve) velünk akarta megfizettetni (kb 140 ezer ft). A legtöbb lakás- és házbiztosítás már fedezi ugyan a kutyaharapást is, de nem árt az óvatosság!
Nálunk a puli a szuperinjekciós:), őt már oltva kaptam 3 hónaposan két kombinált oltással + vitaminijekcióval.
Ezek az oltások szükségesek a kiskutyáknak:
6-8 hetes korban Parvo
8-10 hetes korban 1. kombinált oltás
10-12 hetes korban 2. kombinált oltás
15-16 hetes korban 1. veszettség
20 hetes korban 1. Lyme
22 hetes korban 2. Lyme
9-10 hónapos korban 2. veszettség
12 hónapos korban 3. kombinált oltás
Akkor ezek szerint a Parvovírus ellen már be lett oltva. Én is úgy tudom, hogy először 3 oltást kap, majd csak utána jöhet a veszettség elleni oltás. Mindenféleképpen vidd el állatorvoshoz, hogy lássa, féreghajtót kapjon.
Különben nekem is tetszik ez a fajta, egyszer már majdnem én is vettem egyet.
A feltett kérdésre válaszolva: Ha elviszed állatorvoshoz, akkor ott megfogják mondani, hogy mikor, és hányszor kell mennetek még oltásra.
Nagyon fontos, hogy megkapjon minden oltást.
:) Mert nekünk is volt és meg kellett magasítani, plusz még egy rácsot párhuzamosan a tetejére hegeszteni! Nagyon jól védi a területét! Akit kölyökkorában megismer beengedi, de pl. a nagynéném nem mert feljönni csak úgy, inkább szólt előtte. Jó nagyra megnő!
Egyszer egy részeg pasi a fejébe vette, hogy bejön, matatott a kulcs után, nem sikerült a próbálkozása, viszont apu vihette összevarratni a kezét.
A bélyegből megállapítható. Mi van ráírva?
Azt tudod, hogy ez a kutya hatalmas lesz, és félelmetes?
Keress egy állatorvost, ő tud segíteni.
Nekünk is volt iylen kutyunk. A kerítésetek mekkora? :)
És: szia Ági!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- 2008. Januárban született babák
- 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk
- 2008.októberében született kisbabák, mit tudtok már?
- 2008 szeptemberében született manók...
- Olvastatok Nick Vujicic-ról, a kezek és lábak nélkül született 31 éves férfiról? Eltörpül-e a problémánk az övé mellett?
- 2001-2003-ban született gyerekek anyukáinak pletyó fóruma