Kutya leszoktatása a rágásról (beszélgetés)
Szia:)
Örülök, hogy jól mennek a dolgok:)
:)
Kis elefánt memóriáját felfrissítettem. 7végén kapott egy új játékot is, ezen aztán élesítheti a fogát, nem fog egykönnyen szétmenni.
jaj szegényke jobbulást*!!
Kutyus kis elefánt, hamar felejt.:)
Kóbor kutyák, vagy tudjátok , hogy kiéi??
A mienk is nyüstőlik a kerítést, de az kő meg vas, úgyhogy csak a körmeiket koptatják, de a minap be kellett parancsolnom őket, mert olyanok voltak mint a nemnormálisok.Valami kutyus kint mászkált és még meg is állt a kerítés előtt.
Nem nézted ma a póráz két végén-t, hát az a nő gazdi egy komplett idióta volt...
örvendek neki:)
Aztán majdcsak kinövi:)
Szia. A mi keverékünk is ilyen, minden megenne:)
Az enyémek szárazat kapnak, néha egy kis kutyakonzerval megbolondítva.
Hogy van a kutyus? Ja és a kerítés, használ az ecetes pakolás,Kétnaponta érdemes újrafújni:)
:)
De tényleg nem koszos ám sosem a tálja, amit kap, azt mindig azonnal be is dobja és ki is nyalja a tálat:) Olyan mohó, ha egy vödör kaját kapna, azt is biztos mind megenné, még ha rosszul is lenne utána. Anyósomék kutyája pl nem így csinálja, a száraz tápból van, hogy napokig van előtte, szépen beosztja, csak házi kosztot és vizet kap mindig újat. Nem tudom, a miénk vhogy máshogy működik. De lehet, hogy azért, mert még fiatal.
Nagyon ügyes:)
A keverék kint van, az ő táljával ugyanez a történet:)
Igazából nem is mindig ugrik, hanem mikor már hajolok le a táljához az edénnyel a kezemben, akkor kapkod bele az edénybe. Múltkor pl majdnem a villát is lenyelte, amivel raktam át a kaját. Amúgy vegyesen kap tápot és házi kosztot. Házit legtöbbször akkor kap, ha selejtezünk a hűtőben és a kicsit régebbi maradékok a kutya előtt landolnak. Na azért nem majdnem mászó, zöld cuccokról van szó:)
De ki fogom próbálni, hogy úgy teszek, mintha enném a kajáját:) Köszi
oh hát ilyen gondom nem volt,mert én a konyhába készítem a kaját:)
Amúgy szoktam azt csinálni, hogy úgy teszek,mintha enném a kajáját...csináld meg és amíg ugrál, nem nyugszik ne add neki , ha ugrik fordulj el....ez arra jó , mert az állatoknál a falkavezér eszik először.
Tápot kap,vagy házikosztot?
ne hagyd kint a papucsot:)
jaj az enyém is mindig elvitte a bódéjába, nem rágta, de elvitte:)
Sziasztok!
Valaki tudja miért lopkodja el a kölyök kutya a papucsokat a bejárati ajtótól? Hogy lehet erről leszoktatni?
nagyon fiatal , ne félj nincs veszve semmi.Építsd a bizalmat, mert az a legfontosabb.
Kezdi felfedezni a világot.Ha kan a kutyus nem árt ivartalanítani, ezzel megelőzhetőek a jövőbeni csavargások.
Nem mondhatnám , hogy félnek, sőt a szilveszteri petárdásokat nagyon utálják. A kan shar pei nem elszalad , inkább a hang irányába szalad, ha látja, hogy eldobnak egyet. A nőstény nagyon aranyos ,mikor dörög az ég, úgy odabújik közénk ,mint egy gyerek olyankor.
A keverék kutyusunk meg a füle botját se mozdítja, pedig nyáron egy vihar alkalmával lestem , hogy ha dörög viszek ki neki valami finomat...ugye ,hogy összekapcsoljam a két élményt, de úgy aludt,mint a bunda, abszolút nem zavarta a dörgés.
Szia Szívárvány, hát először is sose bántsd.
Valami elvonja a figyelmét és azért nem megy vissza? Vagy csak engedetlen.
A legjobb amit tehetsz, hogy mindig megdicséred mikor sikeres a visszahívás, vagy buksisimogatást kapjon, vagy jutalomfalatot.Szóval sose tudja, hogy most épp kap-e.
A múltkor az enyém is, szóltam neki, nem ő odarohan a kapuhoz, aztán odajött és leült. Mondtam is neki, hogy na mi van , semmi érdekes ,akkor már idejössz:)
Mennyi idős a kutyusod? Bár lehet ezt már írtad.
Szia! Sikerült leszokatnom a kutyát az ugrálásról, szóval mégegyszer köszönöm a jó tanácsot!:)
Abban tudnál segíteni, hogy mit csináljak vele, hogy ha kimegy az utcára egy szóra visszajöjjön? Pár hete van nálunk, eddig egyből visszajött! Most hétvégén, a közeli tónál voltunk, ahol el is engedtem szabadon...minden rendben volt, viszont tegnap reggel, mikor kiálltam a kocsival, és kiment hiába szóltam neki, rám nézett és ment elfele, úgy kellett érte mennem, megfogni és bevezetni! Ma reggel már megkötöttem míg kiálltam! Mikor hazajöttem, az ajtóban várt, de a lábamnál ki akart szökni, csak nem sikerült neki! Hogy kezdjek hozzá, most miért lett ilyen? Előre is köszi ha segítel!
Ancsa ne haragudj, hogy a Te fórumodba kérek tanácsot!
Szia
Juj milyen szuper helyen laktok!! Imádnám , bár akkor a mi kutyáink is viaskodnának a kerítéssel.:)
Holnap is lesz az a műsor nyugi:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat a harapásról? Nagyon vad, nem érti meg, hogy nekem fáj ha megharap.
- Harap a kutya játékból - hogy lehetne leszoktatni?
- Hogy lehet leszoktatni a kutyakölyköt arról, hogy mindent összerágjon?
- Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy kapunyitáskor kiszökjön a lábunk mellett?
- Hogyan lehet leszoktatni a kéz-láb harapdálásról egy 2 hónapos kutyát?
- Hogyan tudnám leszoktatni az öt hónapos nagytestűvé váló kutyámat, hogy rám ugráljon?