Hogy lehet leszoktatni a kutyakölyköt arról, hogy mindent összerágjon? (tudásbázis)
az én mini yorkim imádja az ujságot és a papírzsebkendőt,
szétszedi apró pici darabokra és utána elégedetten kifut a szobából és csóválja a farkát, hogy milyen ügyes volt
nem lehet rá haragudni, összeszedem és igyekszem nem elérhető helyen tartani sem az ujságot, sem a papírzsebkendőt
1 éves kor alatt lehhetetlen de vannak + oldások pl.
Téged rá kell szoktatni arra h mindent elrámolj,a kutyusnak peddig udvaron a helye ott rághat
Nincs rossz természete.Csak pumi az egyik(valószínűleg a dominánsabb)fele.A pumi pedig egy örökmozgó,szuperintelligens terelőkutya.Teljesen lelassulni soha nem fog,de talán később a német juhász-vonal tompít majd rajta egy kicsit.Ez a típusú kutya is,de ő aztán főleg sok-sok játékkal nevelhető.Nem ütni-vágni-szidni,ordibálni,hanem játszani,jutalmazni!
Ha felugrál,szépen leültetni a földre,és amikor már ül:megjutalmazni.Ezt minden alkalommal megismételni,hogy rögzüljön.Menni fog!:-)))
Tisztelt Főrumozók. Én is szeretnék érdeklődni, hogy a Pumi-Farkaskutya kan keverék kutyám mindent összerágjon? (6 hónapos, talán még lehetne rá hatni.) Azonkívül állandóan fölugrál a nyakunkba, összekoszolja a ruhánkat. Egyáltalán nem fogad szót. Hiába mondunk neki hogy ülsz, vagy nem szabad ezt meg azt a füle botját sem mozgatja. Robog körbe a kertben, az apró lábain. Mint a villám ide csap-oda csap. Persze aztán a következő pillanatban ott van a lábunk előtt és kis híján orra bukunk. Amikor Anyu bevásárol és hazajön akkor a szatyrába bekukucskál és viteti magát a házig.
Borzalmasan rossz természete van. De nem lehet rá haragudni.
Kinövi még ezt???
Vagy mit kellene vele csinálni. Hogyan kellene vele bánni? Hogy kicsit engedelmesebb lenne?
Szeretnék tanácsot kérni a Tisztelt Fórumozóktól!
Hunyadi Gabriella.
Hát ezt elhiszem,hogy imádjátok :)
Én is imádom,nem is bántottam soha a rosszaságaiért..:)Csak szóban szidtam össze.
De ez borzasztó ,amit rumlizik mostanság...
Köszi , nos egy nagy bikacsök tart neki 1 órát ledarálja:)Játékok ,rágcsák tömkelege...
Ezt a szétrágósdit most kezdte 1 hónapja.Eddig miért nem csinálta???
Nekünk egy németjuhászunk van. Nemrég múlt 1 éves. A rágással sose voltak problémáink, illetve igyekeztünk megoldani. Pl. mostmár több, mint féléve egy régi rossz bakancsomat rágcsál. Már nem sok minden van belőle, de amíg kitart, addig hagyjuk. Ha elfogyott kap másik bakancsot (szerencsére van egy régi, kb. 8 éves szakadt martensem).
Nálunk inkább a tépéssel van gond. Akármit rakunk a házikójába, kiszedi és széttépi. A háza alja alulról van leszigetelve, azt is elkezdte szétszedni a drágaságunk:-) Volt olyan, hogy annyit piszkálta az alsó szigetelését, hogy a padlószönyegdarabot, amit alulraraktunk, kirángatta, ezáltal a ház alsó farésze elmozdult a helyéről és egész éjjel nem tudott bemenni a házába.
A kertet a héten takarítottam fel a plédfoszlányoktól. Nem kellemes munka:-(
De imádjuk, még így is:-)
olyan játék kell amit csócsálhat. Ajánlani tudom: bikacsök. szárított gége... Ezek nagyon jók. Sokáig elvannak vele.
És kikell fárasztani a kutyust. Sok mozgás.
látom, látom, agressziótól mentes ötlete nem sok embernek van. :-(
az enyém a következő: rá kell szólni, és adni helyette olyan játékot neki, amit nyugodtan rághat.
Sajna a banya nagyon bigott vallásos. Úgy tartják,ha jön a kutya a házhoz, akkor elpártol a szerencse. A kutya koszos, (mondjuk ő - mármint a banya- 1x fürdött hetente!!! )Meg egyéb baromságok. Valóban 2 nap zorro volt, amikor hazahoztuk, alig társalgott velünk, de azóta minden o.k. a lgédesebb kzutyababa!
Hál istennek elhúzott haza, remélem pár évig nem jön!!
Sziasztok!!
Ilyen probléma nálunk is volt (mint ahogy gondolom mindnen kutyásnál...)
Na szóval...nálunk az új fa ajtót kezdte el rágcsálni a kutyus....és azt csináltuk mivel már nagyon kétségbe voltunk esve hogy tönkre megy(megjegyzem elötte való nyáron csináltattuk meg...) minden reggel bekentük bors és egy pár csepp víz keverékével....hát hamar leszokott róla:P utána mondjuk még hónapokig kentük mert féltünk hogy újra elkezdi...ez volt kb három éve...azóta soha semmit nem rág meg....a kajáján kívül:D
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Szoptatásról való leszoktatást ki hogy csinálta?
- Mivel lehetne leszoktatni egy 2, 5 évest arról, hogy mindent megrágjon?
- Milyen praktika, módszer van a mindent megrágás leszoktatására?