Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan tudnám leszoktatni az öt hónapos nagytestűvé váló kutyámat, hogy rám ugráljon? fórum

Hogyan tudnám leszoktatni az öt hónapos nagytestűvé váló kutyámat, hogy rám ugráljon? (tudásbázis)

11. 92d4e621ea (válaszként erre: 3. - E25707f07b)
2015. máj. 13. 23:13

Cesar Milán szerint is a hátsó lábához kell lépni. Óvatosan rá, de azért persze nem agyon taposva a kutyust. vezényszoval hamar megtanulja.

Remélem, sikerül. :)

Szilvi

10. ca43169457 (válaszként erre: 9. - Minos)
2015. jan. 31. 07:55
Jó reggelt. A kutyák okosak. Egy felnőtt kutya kb. egy három éves gyermek értelmi szintjén van, és az nem semmi...
2015. jan. 29. 16:50
Sziasztok, köszi mindenkinek :) De ez egy égedelem, és már túl okos. Ó hát kipróbáltam a megfogom a két lábát, "rám mosolygott" a galád eb és elkezdett finoman harapdálni. Ráadásul nehéz, én meg könnyű. Volt lábra lépés többször, azt is játéknak hiszi. Erre a válasz finom fenéken harapás. Azért persze finom, de határozottan kikap. Ma reggel a toppantás és a rá mordulás bevált, de ez mire hazaértem elmúlt. Most vagy tényleg hívom Ceasar Milant vagy megharapom :)Egyébként meg meg lehet zabálni, annyira édes.
2015. jan. 29. 08:56
Nálunk is a térd felhuzas vált be! De aki "új" ember volt és érezte hogy hatarozatlanabb annál rögtön beprobalkozott az ugrással.
2015. jan. 29. 08:22

Én is úgy tudom, hogy még a kezdetek-kezdetén kell leszoktatni róla. Cesar Milan szerint: "rámászni a másikra" = azzal a másikkal szemben ő a domináns, vagyis azt próbálgatja, hogy kinél meddig mehet el, az alá-fölérendeltségi viszony felmérése a falkán belül. Ösztönösen teszi, minden kutya és farkas-féle csordában automatikusan teszik, "bemérik" hogy hol a helyük.

Ha már most az elején leszoktatod róla, azzal csak segítel neki eldönteni, és helyére pakolni a dolgokat nála.

2015. jan. 29. 06:49
Szia! Egy 5 hónapos kiskutya még nagyon kajla. Ne aggódj, az idő múlásával be fog nőni a feje lágya. Tipikus kölyök kutya viselskedés, hogy ugrál. az idő múlik, a kutyus felfedzi a világot, hatni fognak a nevelési próbálkzásiad, és minden rendbe jön, Minden kutyus alap célja,hogy jó kutyája legyen a gazdinak. Lesni fogja minden kívánságod, de könyörgöm, még gyerekből van.
2015. jan. 28. 23:33
Mikor felugrik, hátat kell neki fordítani, összefonni a karodat, é elfrdulni előle ha próbál a képedbe mászni. Ha lenugodott pedig akkor meg lehet simogatni és dicsérni. Így megtanulja, ogy cak akkor foglalkozol vele ha jó kiskutya :) Nálunk bevállt!
4. simple (válaszként erre: 1. - Minos)
2015. jan. 28. 22:23
Mikor felugrik megfogod a mellső lábait, egészen addig tartod amíg már nagyon kellemetlen lesz neki, vagy amikor ugrik felhúzod a térded hirtelen hogy abba ütközzön bele.
2015. jan. 28. 21:35

Nekem is van kutyusom mikor kicsi volt sokat utána olvastam és mindenhol az írták hogy mikor fel ugrik határozottan a hátsó lábához kell lépni és reflex szerűen vissza lép a kutya és ehhez társits vezényszót. ..A kutya idővel összeköti 30 megtunulja.

Csak Sok türelem kitartás és következetesség.

2. kriszta773 (válaszként erre: 1. - Minos)
2015. jan. 28. 21:19
ne engedd :) és használj egy vezényszót erre mindig, majd összeköti ezzel, és elég lesz mondani, aztán meg leszokik róla
2015. jan. 28. 21:08
Hogyan tudnám lenevelni az öt hónapos nagytestűvé váló kutyámat, hogy rám ugráljon?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook