Hogyan tudnám leszoktatni az öt hónapos nagytestűvé váló kutyámat, hogy rám ugráljon? (tudásbázis)
Cesar Milán szerint is a hátsó lábához kell lépni. Óvatosan rá, de azért persze nem agyon taposva a kutyust. vezényszoval hamar megtanulja.
Remélem, sikerül. :)
Szilvi
Én is úgy tudom, hogy még a kezdetek-kezdetén kell leszoktatni róla. Cesar Milan szerint: "rámászni a másikra" = azzal a másikkal szemben ő a domináns, vagyis azt próbálgatja, hogy kinél meddig mehet el, az alá-fölérendeltségi viszony felmérése a falkán belül. Ösztönösen teszi, minden kutya és farkas-féle csordában automatikusan teszik, "bemérik" hogy hol a helyük.
Ha már most az elején leszoktatod róla, azzal csak segítel neki eldönteni, és helyére pakolni a dolgokat nála.
Nekem is van kutyusom mikor kicsi volt sokat utána olvastam és mindenhol az írták hogy mikor fel ugrik határozottan a hátsó lábához kell lépni és reflex szerűen vissza lép a kutya és ehhez társits vezényszót. ..A kutya idővel összeköti 30 megtunulja.
Csak Sok türelem kitartás és következetesség.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Kutyát a felugrálásról hogy lehet leszoktatni?
- Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat a harapásról? Nagyon vad, nem érti meg, hogy nekem fáj ha megharap.
- Hogyan lehet leszoktatni a kölyökkutyámat az erős harapásról és ugrálásról?
- Hogy lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy ránk, és főleg a kislányunkra ugráljon? Már fél a lányunk, nem szeret az udvaron lenni
- Hogyan tudom leszoktatni a kutyámat arról, hogy ha üdvözöl ne ugráljon és ne szaladjon a lábam elé?