Kurkumát, magát a növényt hol tudom megvásárolni? (tudásbázis)
* [link]
* Indiában a nők kurkumás vízzel mossák meg az arcukat, amitől aranyló és fénylő színű lesz a bőrük. A kurkuma tisztítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést és szabályozza a faggyúmirigyek működését.
* Kígyómarásnál, pókcsípésnél Indiában tejben oldják fel a kurkumát, és ezt isszák meg.
* Ha a kurkumához hozzáadunk egy kevés lisztet, sűrű pépet kapunk, ami minden bőrsérülésre, égési sebekre és horzsolásokra is enyhet ad.
* Ha mézben 1:1 arányban feloldunk kurkumát, és naponta 4-6 alkalommal fogyasztjuk, csökkenti a köhögést, és feloldja a torokban a lerakódásokat
Nem tudom, hogy májra és epére is jó-e, de ezt találtam róla:
A fűszert, a sárga színű, gyömbérre emlékeztető gyöktörzse, és gumója (Curcumae rhizoma) a méregmentes, sárga festékanyaga (kurkumin) adja, és sajátos aromája, sárga festőszíne miatt kedvelik.
A kurkumin keto-alakja
A Worcester-mártás és a curry fűszerkeverékek alkotórésze, de használják tésztafélék, levesek színének, ízének javítására is. Étvágygerjesztő hatású.
A kurkuma legfeljebb 5%-ban tartalmaz kurkumint, ami egy polifenol vegyület. A kurkumin maga a kurkuma hatóanyaga és sok helyen használják az élelmiszerekbe adalékanyagként, de napjainkban inkább az ízületi problémákra gyakorolt jótékony hatása miatt kezdik megismerni és keresni. Hazánkban több gyártó is kiadta a maga készítményét, de érdemes utánaolvasni melyik milyen hatóanyag tartalommal rendelkezik. A kurkumin pH indikátor, vagyis savas közegben sárgásabb, lúgos közegben élénk pirosas színezetet vesz fel.
További ajánlott fórumok:
- Milyen pénzért nem megvásárolható dologra vágysz a legjobban?
- Nagyim megvásárolt valamit, szeretné visszacsinálni. Ennek mi lehet a módja?
- Előfordult már veletek is, hogy a megvásárolt élelmiszerben valami vagy valaki "lakott"?
- Adni és kapni olyan egyszerű... és nem kellett megvásárolni hozzá semmit!
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Fel tudom úgy is venni a fél szocpolt, hogy a megvásárolandó lakás bizonyos hányada az édesapám nevén lenne?