Fel tudom úgy is venni a fél szocpolt, hogy a megvásárolandó lakás bizonyos hányada az édesapám nevén lenne? (tudásbázis)
azt biztosan tudom hogy két bank van ami elég rugalmas .remélem hoxa nem haragszik ha belinkelem.
az egyik az otp, a másik a cib
náluk biztosan tudom hogy nem jövedelem függő a fészekrakó.
te felveheted egyedül is a fotot,hisz egyedüláéllóak is igénybevehetik, de nem biztos hogy meg is valósitható. viszont ha a párod 37 igy ő már nem veheti fel.vagyis együtt nem lehet, csak az uj lakásra a teljes szocpolt.
mivel jelzálogos a lakás igy az már nem terhelhető, vagyis csak akkor ha nincs min. 50% terhelve. de ennek jobban inkább ugy tudsz utánanézni ha bemész egy bankba és megkérded milyen lehetőségeitek vannak,és megmondják mit tudnak nyújtani miután felvázoltad nekik azt amit itt
nem.
nos akkor bővebben. a félszocpolnál igy van.
de most van egy olyan amit ugy hivnak:FOT.
magyarul Fiatalok Otthonteremtési Támogatása.ezt az kaphatja akinek van legalább egy gyereke és nincs még 35 éves.
egyedülálló is kaphatja de családostól is. viszont akkor a párod sem lehet több mint 35
ez ugyanannyi mint a félszocpol de akettő nem teljesen ugyanaz
igen de félszocpolnál nem lehet bevállalni mégegyet. arra nem adnak!
csak a teljes szocpolra
igen,.számít a szobaszám a méltányolható lakásigény esetén.
van gyerek?mert az is fontos hogy gyerekre adják.
ti is fel akartok venni félszocpolt?vásárlás?
bővités?
ugyanis nem mindegy. ha csak bőviteni akartok akkor csak ugy vehetitek fel hogy a lakás legalább 50%-ban a ti neveteken van. ha pedig vásárolni akartok és azt a lakást is jelzáloggal terhelitek ami nem a tiétek, de a lakást ti veszitek és a terhet ti vállaljátok, akkor felvehetitek. ezért nem mindegy hogy mire akarjátok felvenni
azért kérdezem, mert ha így van hogy a két ingatlant, tehát a megvásárolni kivánt ingatlant, és apád lakását is beszámítják,és jelzáloggal terhelik akkor igen, felveheted a szocpolt, vagyis a fél szocpolt.
de erről jó lenne többet tudni. akkor tudok segíteni
összegezve:
vennétek egy nagyobb kégkit, és beszámítanátok az apád lakását is mint egy másik ingatlan?
Hát az édesapámról van szó, ő pedig egyeneságbeli rokon. Nem költözne velünk, de ezt a részét is meg lehet oldani azzal, hogy bejelentkezik hozzánk.
Most felcsillant egy kis remény a számomra.
További ajánlott fórumok:
- Milyen pénzért nem megvásárolható dologra vágysz a legjobban?
- Nagyim megvásárolt valamit, szeretné visszacsinálni. Ennek mi lehet a módja?
- Előfordult már veletek is, hogy a megvásárolt élelmiszerben valami vagy valaki "lakott"?
- Adni és kapni olyan egyszerű... és nem kellett megvásárolni hozzá semmit!
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Hol tudom megvásárolni Singer Magdolna - Asszonyok álmában síró babák című könyvét?