Krumplistészta recept
40 perc
A Krumplistészta hozzávalói:
70 dkg burgonya,
50 dkg durum kockatészta,
2 db vöröshagyma,
1 ek. sózott darált paprika (édes),
3 ek. étolaj
1 ek. sült sertésszír,
2 tk. morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
A Krumplistészta elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítottam és felkockáztam. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymát néhány percig. Majd beletettem a sózott darált paprikát, a felkockázott burgonyát, a fűszereket és kb. 2 dl vizet. Fedő alatt kis hőfokon főztem 30 percig. Közben a tésztát is kifőztem sós vizben. A megpuhult krumplit összetörtem egy rácsos krumplinyomó segítségével és óvatosan hozzáadtam a kifőtt tésztát. Inkább lefedve kell rázogatni az edényt, mint keverni, mert a tészta könnyen összetörik. Kovászos uborkával könnyű nyári étel. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. aug. 20. 22:16
A krumplistészta elkészítési módja és hozzávalói.