Tésztás parasztleves bográcsban recept


8 dkg házi füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 maréknyi kockatészta
2 nagy szem burgonya
1 evőkanál fűszerpaprika
Ízlés szerint őrölt fekete bors
só
1 szál lestyánlevél.A tálaláshoz: csípős paprika szeletelve
friss parasztkenyér.
A Tésztás parasztleves bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát kockákra vágjuk és zsírját kisütjük. Belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, utána a kockatésztát és aranysárgára megpirítjuk. Következik a karikákra vágott kolbász, a bors, és a só, majd a vékony szeletekre, vagy apró kockára vágott burgonya. Átkeverjük és pár percig sütjük, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, aláöntünk egy kevés vizet átkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levet akarunk. Beletesszük a lestyán levelet egészben és a tűzön készre főzzük. Szeletelt csípős paprika, friss kenyér illik hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 29. 07:45
A tésztás parasztleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.