Milyen tünetei vannak a harántsüllyedésnek? (tudásbázis kérdés)
A szélesebb lábfej a harántsüllyedés miatt is lehet.
Ilyenkor a láb első része "szétterül".
Olvastam olyat is, hogy az egészen lapos talpú lábbeli is elősegtheti a bütyök kialakulását.
Meg hogy a 4 cm-s sarok a legjobb a lábnak.
Hát pont olyat a legnehezebb kapni. Vagy a talp is emelt. Hiába kb. 4 cm sarok, ha a talp is megvan vagy másfél centi.
Kezdek arra gondolni, hogy a sok éves papucs-edzőcipő viselet is rontott a lábamon, és álltólag a korral is szélesedik a láb. De talán nem is a kor, hanem az otthoni lábbeli az oka.
Most több szempont miatt egy új edzőcipőt tettem meg itthoni cipőnek, abban van a lúdtalpbetétem.
Még a nyár végén vettem egy kicsit magasabb sarkú gyógypapucsot, klumpa fazonút, de égett benne a lábam és bedurrant a bütyköm is. Gyógypapucs kilőve...
Hát ez csak az én megfigyelésem:D
Azaz nem mérvadó!
Nekem is a nagy a leghosszabb és, ahogy írtad valahol, nekem is van jobb és ballábas zoknim ezért:DDD
Nekem is 37-es a lábam, de nekem mindig tetszett, hogy nem a másik két ujjam a hosszabb;) Attól függetlenül, hogy nekem egy kicsit szélesebb a lábfejem, mint kellene:DDD
Nekem még csak nem is hosszabb az az ujjam.
A kalapácsujj azért zavar, mert a zárt cipő általában nyomja és dörzsöli.
Érdekes azért, hogy nem egyenletesen romlik, pedig mégiscsak a csontozat elváltozása.
Nem, néha még a lábmasszázs is hat rá.
Igen, az a gyakoribb. Ezért is volt roppant érdeklődő az ortopéd doki. Azt mondta, hogy ritka az ilyen, és azonnal mutassam meg:DDD
Ja, meg felvettem egy lányosabb cipőt, hogy ne mondhassa, hogy trampli vagyok, azért ilyen, erre mondta, hogy annyira nagy divat a bakancs, miért nem azt hordok inkább!?
Számomra a lényeg az, hogy kiderült, hogy mi okozza, és elmúlt:DDD
És nem fájt, csak ronda volt, és zavart...
Ja, a kalapács ujjnál azt figyeltem meg, hogy az azoknak alakul ki szerintem, akiknek nem a nagy ujja a leghosszabb a lábán, hanem a második vagy harmadik ujja.
Gondolom ez is a cipő kiképzése miatt alakul ki...
De nem is a kisujjamnál van bütyök, hanem a nagyujjnál.
A hátam nem fáj tőle, csak pl. szandálban ronda.
Hát én el nem tudom képzelni, évekkel ezelőtt mi okozhatta.
A helyi mászkálásra általában edzőcipőt viselek.
Hacsak a papucsom nem, mert az van rajtam a legtöbbet.
Egyszer el kezdett alakulgatni mind a két lábamon bütyök a kis ujjaimnál. Elmentem ortopédiára. A doki azt mondta, hogy jöjjek rá, melyik cipőm nem jó és azt dobjam ki.
Szerencsére nincs sok cipőm, és időben kb. be tudtam határolni, hogy melyik okozhatja.
A cipő nem volt kényelmetlen, egy bakancs szerű cipő volt. Kidobtam és a kezdődő valami visszahúzódott.
Én örültem, hogy a doki kitalálta, hogy mitől van. Ismerek több nőt, akik sokat szenvednek a bütykeik miatt, így nem vágyok rá.
Remélem nem lesz később sem ilyen gondom;)
Annak ellenére, hogy nem vagyok magas, sosem hortdtam sem magassarkút, sem kényelmetlen cipőt. Mindig szerette a kényelmet.
A bütyök valamikor az 50-es éveim vége felé keletkezett.
Tünet lehet a lábujjak alatti bőr megkeményedése, a talp égése, bütyök kialakulása. Ezeket, főleg az utóbbit nem kellene megvárni, mert akkor már baj van, ami fájdalmat, térd-, csipőproblémát, derék- és hátfájást okozhat. A tünetek jelentkezése előtt ki kell deríteni, hogy van-e harántsüllyedés. Ha igen, be kell szerezni megfelelő talpbetétet, amit rendszeresen hordani kell. De nem ám úgy, mint a bátyám! Megkapta a talpbetétet, s utána panaszkodott, hogy fájdalmai vannak. Kérdeztem:
- Nem hordod a betétet?
- Dehogynem! Most is itt van a táskámban. 😊
Nekem csak az utolsó években jelentett problémát a lúdtalp. Fájt a lábam, amikor ráléptem. A Deichman-ban vettem harántemelő betétet, nagyon jó. 1-2 évig jó, aztán szétmegy. De én papucsba is hordom.
A nyáron vettem egy kinai papucsot. Ezt nagyon okosan csinálták meg, nem kell bele semmilyen betét, a közepén a talp valahogy meg van emelve, de úgy, hogy ebből semmi nem látszik, csak akkor fejti ki a hatását, ha rajta van a testsúly. Sajnos az a baja, hogy a talp nagyon gyorsan kopik. Pár napja visszamentem a boltba, hogy veszek még egyet. Már nem volt egy darab sem. De keresgélek.
Hát nem tudom....
Nekem lúdtalpam van, haránt és bokasüllyedéssel.
Egyik sem látszik a lábaimon. Nem vagyok csámpás, nem deformálódott el a lában, stb.
Sosem fáj, sosem hordtam betétet, és nem szeretem azt sem, ha a cipőmben meg vannak a domborulatok, mert az kényelmetlen.
Nekem nincs tünetem. Nincs bütyköm (szerintem ez a nem megfelelő cipőtől van), ahogy a kalapács ujj is.
Mondjuk én nem is nyomorgatom a lábamat kisebb, kényelmetlen cipőkben, és magas sarkút is csak olyat veszek fel, ami teljesen kényelmes, és nem hordom állandóan...
Keményebb talpú utcai cipőben hamar megfájdult a lábujjaim alatti párna, de soha nem csináltattam betétet.
Most már bütyök és kalapácsujj van mindkét lábamon, és csináltattam már betétet is gyógyeszköz-boltban, 6 ezer valaennyiért. Reménykedem, hogy a bütyök legalább nem romlik tovább. Állítólag elkerülhettem volna, ha időben elkezdek a harántsüllyedés ellen ortopéd betétet viselni.
További ajánlott fórumok:
- A méhszájsebnek milyen tünetei vannak? Aki már meggyógyult, az is írjon!
- Milyen tünetei vannak a vékonybél gyulladásnak?
- Milyen tünetei vannak a vetélésnek?
- Mik az agysorvadás tünetei és milyen kilátásai vannak a betegnek a jövőre nézve?
- Neked milyen tüneteid vannak ovulációkor?
- Volt már valakinek övsömöre? Milyen tünetei vannak?