Kozmetikus után csúnya az arcom. Mit tegyek, hogy gyorsabban lenyugodjon a bőröm? (tudásbázis kérdés)
Szerintem keress más kozmetikust. Egy hozzáértő szakember már szinte első tapintásra tudja, mit bír ki egy adott bőr.
Ha nem "strapabíró", akkor nem gyötri agyon...
Szia! Kedves Antea, teljesen távol állt tőlem, hogy Neked ugorjak, nagyon sajnálom, ha ezt olvastad ki a kérdésemből, ami tényleg csak annyi volt, hogy mire gondolsz pontosan.
Különben egyetértek Veled, nem vitatkoztunk volna, hanem beszélgethettünk volna, de talán megszoktad már, hogy vitatkoznod kell állandóan, és ezt nekem is megelőlegezted:) Egyébként amikor kozmetikus voltam, külföldön is, Ilcsit használtam:) Vagy megláttad, hogy kozmetikus vagyok eredetileg, és rögtön azt feltételezted, hogy kritika nélkül mindenkit arra bíztatok, hogy járjon kozmetikushoz és költsön mindenféle kencékre? Nem, én egy másik topikban is arra bíztattam mindenkit, hogy minél kevesebb kozmetikumot használjanak, hadd lélegezzen fel a bőrük.... és ezt nem bionóm hölgyek blogjából, hanem 27 év kozmetikusi tapasztalatából szűrtem le:)
Ettől függetlenül: lehet bírálni bárkit, de amíg eljut valaki odáig, hogy egy életmód-váltás, hormon-háztartás rendbetétele által helyrehozza a bőrét (ha sikerül), a mitesszereket addig is ki kell nyomni, mert ha több hónapig feszítik a pórust, utólag helyrehozhatatlan lyukak maradhatnak a bőrben. Ezt otthon is meg lehet tenni, de a puhítás-nyomkodás-fertőtlenítés sorrendet igenis be kell tartani.
Nagyon sok no azert jar kozmetikushoz, mert keptelennek tartja magat arra, hogy megtanuljon banni a borevel, testevel, es ez igy kenyelmesebb.
Jo eg micsoda lista van a 13-asban. Hat azok utan el lehet gondolkodni, miert ordit utana a bor napokig, mi szemetet a borbe visznek (mert gondolom a reszletes osszetevoket nem ismertetik, es ha meg meg is tennek, eldonteni sem tudnatok, mi micsoda valojaban), hacsak nem egy Ilcsi neni vagy Dr. Hauschka referencia kozmetikarol van szo (amik tisztak).
Hat nekem nincsenek mitesszereim, comedoim, igaz idoben megfigyelve a testemet lemondtam a husevesrol es meg egy csomo dologrol. A testunkre itthon csak vegyszermentes anyagokat hasznalok, tudatosan apolom. Az eletben nem engednem, hogy egy kozmetikus hozzaerjen az arcomhoz.
Ha hormonzavara van valakinek, forduljon endokrinologushoz, keressen natur megoldasokat, de kedves Corra felesleges nekem ugranod, nem akarok senkit lebeszelni a kozmetikushoz jarasrol, csak nem ertem ha ennyi panasz van rajuk, miert torturaztatjak a nok a boruket feleslegesen, es miert nem szannak idot magukra, hogy ugy apoljak, ahogy az jo is, aztan meg nyafiznak, amikor koran jelentkeznek az oregedes jelei. Es itt fejeztem be, nem fogok vitatkozni ezen senkivel.
Szia! Mire gondolsz pontosan? Pusztán a bőrrel való bánásmód nem elég, az egész szervezet egészsége mutatkozik meg a bőr állapotán, de pl. hormon-kiegyensúlyozatlanságot mégcsak reform-táplálkozással sem lehet kezelni....
Tapasztalataim szerint olyan kozmetikum sincs, amivel valóságosan meg lehet szüntetni pl. mitesszereket, azokat ki kell nyomni....
Egyetértek.
Én csak "bundátlanítni" járok kozmetikushoz, mert kizárólag rossz tapasztalataim voltak előtte.
Nem biztos, hogy a kozmetikus a bűnös, mert én két alkalommal mesterkozmetikus kezelése után néztem ki úgy napokig, mintha rubeolás lettem volna...
Szia! Ha nem tett fel nyugtató maszkot, akkor keresned kéne másik kozmetikust. Egy helyes tisztító kezelés menetrendje (masszírozás nélkül) a következő kell legyen (minimum):
1. lemosás
2. arcradír
3. puhító zselé vagy puhító krém felvitele
4. a puhító kozmetikummal együtt gőzölés, vagy érzékeny bőrön borogatás
5. tisztítás (nyomkodás)
6. fertőtlenítés
7. összehúzó maszk
8. nyugtató maszk
9. hidratáló krém
Ezekből mondjuk a 7. és 8. maszk lehet egy, amelyik mindkét funkciót tudja.
A régi kozmetikusom után nekem is csúnya volt az arcom sokáig,illetve szeretett kukacoskodni mások életében.Ezért váltottam,főleg a csúnya arc miatt,de én azt sem szeretnem ha faggatnak a dolgaimról.Mert ezek a szeánszok nálam a feltöltődést,ellazulást szolgálják.
A mostani kozmetikusom nagyon jó,de váltani kell ismét,mert Ő babát vár én pedig elköltözöm.
Igazad van én is használom, de RITKÁN, mert az én bőrömet szárítja.
M.Monroe
Hali !
Első ötletem, keress egy profi, jó kozmetikust.
A referenciák fontosak.
A második, ha a kozmetikus nem adott ezügyben használható tanácsot, életbe lép az első ötletem:)))
A harmadik:Este menj a nagy felújító kezelésre, reggelre halványodnak a tünetek.Ha vékony a bőröd és vízhiányos is, semmi se segít, csak a türelmes pihentetés és egy kis nyugtató krém. De vigyázat, az esetenként szárító hatásu is lehet. konzultálj a kozmetikusoddal.
Ma már vannak spéci nyugtató krémes keverékek, kérj a kozmetikusodtól otthonra is.
Bár én nem kozmetikus vagyok, de ezek nálam bevállt tapasztalatok.
Sok sikert. M. Monroe
Én is másik kozmetikust javasolok. Nekem kozmetikus után napokig tök jó az arcom.
Nekem is volt olyan kozmetikus, aki annyira újított, arctisztítás során a gőzölés helyett krémet kent az arcomra. Na ettől nekem is mindig csúnya lett az arcom, így hát kozmetikus csere, és maradtam a "régimódi" gőzölésnél.