Kozmetikai vállalkozás manapság - megéri? (tudásbázis)
kialakítani egy bizonyos vendégkört mindenképpen.
+ a baba miatt azért nem lesz könnyű.
Nagyon szépen köszönöm!
Amúgy Veresegyház, ahol élek. :-)
Olvastam a másik fórumot. Sok jót mondtak okosat, de van pár elszállt is.
Vállalkozókkal dolgozom, nagyrészt kisvállalkozókkal. Van fizetőképes kereslet, csak meg kell találni, és ez lehet a buktató. Nem tudom, milyen hely az, ahol élsz, de ha jól tippelek részben Budapestről kiköltöző családok lakják, és nem is olcsó egy ház. na, ez nem a macinacis, magukon spóroló anyukák rétege :)
Amit javaslok: olvass, kezdd Vida Ágival, OMA, klikkmarketing, rengetegen vannak, sok az ingyenes anyag is.
Veresegyházán lakom, itt képzelem el a vállalkozás jövőjét. Van fizetőképes kereslet, mert szerencsére a város folyamatosan fejlődik, növekszik. Pici hátrány, hogy a város szélén lakok, ráadásul azon a részén, ami kevésbé fejlődik. Kihívás, hogy a centrumból elcsábítsam a vendégeket.
Nagyon klassz ötlet a célcsoport javaslatod, nagyon "ráhibáztál". A település pont a Budapestről "kimenekülő" kisgyerekes családok által fejlődött fel ilyen szépen az elmúlt években.
Ami még eszembe jutott: milyen a település, ahol élsz? Sokan járnak Pestre dolgozni? Divatos? Sok a kisgyerekes kiköltöző?
Ha sok kisgyerekes család van, akkor érdemes kimondottan rájuk összpontosítani. Kisgyerekes anyukák, akik otthon vannak, az időbeosztásuk a gyerektől függ, nehezebben jutnak el esetleg a régi, pesti kozmetikusukhoz.
Ha a gyes alatt hozzádszoknak jó esélye van, hogy nálad is maradnak majd.
Jól csinálod :)
A marketing melett érdemes vállalkozási ismereteket is tanulni. Ezt én is most kezdtem, mert rájöttem, hogy nem muszáj nekem feltalálnom a meleg vizet :)
ha időben elkezded nem kerülsz olyan időzavarba, mint én most :)
Még egy kérdés: a vállalkozásokról mit tudsz? tanultál róla?
Mert egy vállalkozás sikere nem csak a szakmai tudáson múlik.
Lehet, hogy csak a bizakodás és az elszántság szólt belőlem. De, amúgy olvastam is valamelyik portálon, hogy lassan, de igen is nő a fogyasztás. Mindenesetre 8 év telt el a gazdasági válság óta és a recesszió sem tarthat örökké.
Persze ez nem jelenti azt, hogy van fizetőképes kereslet a kozmetikai szolgáltatásokra. neked mi a véleményed?
Szerintem először végezz piackutatást, és ne az ismerőseid közt.
Derítsd ki, most hová járnak kozmetikushoz az ott élők, elégedettek-e, mire lenne igény.
Általánosságban nehéz megmondani, érdemes-e belevágni. Nem mindegy, milyen a környék, kik laknak ott, stb.
Sziasztok!
Hasonló témában nagyon régi hozzászólásokat találtam, ezért a mostanában gyakorló kozmetikusoktól és nem kozmetikusoktól kérdezem, hogy mennyire éri meg saját kozmetikai vállalkozást indítani.
Budapest környéki városban élek, jelenleg babát várok, de úgy tervezem, hogy a baba mellett, kb. 1-2 éven belül indítanám a vállalkozásom, otthon. Van kozmetikusi végezettségem, korábban dolgoztam is a szakmában, mint alkalmazott, de az elmúlt 4-5 évben nem.
Aki kozmetikusként dolgozik, milyen tapasztalatai vannak? Mennyire lehet benne dolgozni, most hogy a gazdaság talán erősödőben van? Mi szól mellette és mi ellene?
Minden információt, gondolatot előre is köszönök!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Gyes mellett kiváltsam-e 4 órában a vállalkozóit, megéri-e?
- Érdemes manapság masszőr vállalkozást indítani?
- Milyen mértékűek manapság a vállalkozók havi járulékfizetési kötelezettségei?
- Cukorbetegen gyermekre vállalkozni nehéz, de nagyon megéri!