Közlekedési szabálysértéskor a helyszínen kell kapnom valami papírt? (tudásbázis)
Én úgy tudom semmiféle papírt nem kell kapnod a helyszínen, azonban az adataidat felveszik, másképp hogyan tudnák kit jelentsenek fel.
Ez alól a gyorshajtás a kivétel, ahol a gépjármű rendszáma alapján keresik meg a tulajdonost, akinek nyilatkozni a kell ki vezette a gépjárművet. Majd a közigazgatási eljárás végén a tulajdonos és a szabálysértést elkövető is kap egy bizonyos összeget.
Ez így van! Sok szerencsét! Szorítok!
Puszi
Hát ez úgy van, hogy ha jön a levél, hogy feljelentettek, akkor abban van egy ügyszám, ami alapján tudsz az adott honlapon tájékozódni, hogy hol tart az ügy, bizonyítékok, stb.
Amíg nincs ügyszámod, nem tudsz mit csinálni, de a honlapjukon közlekedési szabálysértéseknél vagy helyszíni bírságnál megnézheted sztem, mi a menete egy ilyen dolognak...jegyzőkönyv, valami...
Remélem csak kissé felidegesítettek ezzel és ennyiben marad az ügy! :)
Szia,
remélem, mert céges a kocsim, és kínos lenne, meg nem szándékos volt, és így nagyon elvagyok keseredve...
Szia!
Hát mostanában csak úgy a semmiből jön egy levél, hogy szabálysértés történt és a police.hu-n tájékozódhatsz. A következő levélben jön a csekk... De lehet hogy nem lesz belőle semmi...
szia
nem írattak velem alá semmit
További ajánlott fórumok:
- Mi az álomnyaralásod helyszíne?
- Mi a véleményed a gyalogosok és a biciklisek közlekedéséről?
- Közösségi közlekedés és a vágyálom...
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Fiatal srác belém hajtott kerékpárral, mert nem tartotta be a közlekedési szabályokat. Feljelentettétek volna?
- Közlekedési szabálysértés