Középkori történelmi regények (beszélgetés)
Sziasztok!
Juliette Benzoni könyvei egyszerűen letehetetlenek, szuperjók. Ha egyet elolvasol, mindent akarni fogod.
Pont ilyenek, amiket keresel.
M.Druon: AZ elátkozott királyok
C.J. Sansomnak is van egy középkortörténeti sorozata.
Monarti-Soldi: Imprimatur; Secretum; Veritas; Myterium; Unicum
Vannak nehézkes részei, de egyébként igen:)
Filmben is fantasztikus!
En csak az elsö ket oldalt futottam at, de nagyon sok olyat talaltam, amit szivesen elolvasnek. Talan majd egyszer...
A folyo istenet pl. olvastam, es az tetszett. (Ezer eve, ugyan...) Ugy döntöttem, hogy ma este elkezdem a katedralist. Ha sikerül tartani magam a tervhez, majd beszamolok, hogy milyen, ha erdekel valakit. :)
Ezt talaltam, hatha talaltok benne olyat, amit nem ismertek es tetszik.
Na mire odajutottam hogy írjak is, addigra már minden könyv "előkerült" amit én akartam ajánlani. :-)
Juliette Benzoni, Merle: Francia história, Maurice Druon elátkozott királyok sorozata és a Katedrális is nagyon jó. Sőt, Ken Follett-től Az idők végezetéig című könyv is.
Esetleg ha nem ragaszkodsz a középkorhoz, akkor még ajánlom Robert Graves: Én, Claudius című könyvét. Ez a Római Birodalomban játszódik
Na ez nalam hianyossag, ugyanis csak a filmet lattam. Az tetszett.
Most el kell mennem, de majd jövök, es atnezem a könyvtaramat. Ha talalok valamit, szolok. :)
Katedrális.
Elátkozott királyok.
Három testőr.
Húsz év múlva.
És ez bár nem középkorban játszódik, de nem rossz: Alexandria link
Nem ismerem! de mindenképp elolvasom akkor, ha neked tetszett! szerintem nekem is fog!
Szeretem a titkos társaságos könyveket, amik a vallásokkal kapcsolatosak.. szóval vhogy nekem ez az irányvonal jön be legjobban! Talán ezért is rajongok a Da Vinci kódért pl.
Most ajánlottak egyet, amit még nem olvastam, de lehet te már igen! Ma ezt akarom beszerezni: Ken Follett: A katedrális!
elvileg nagy jó!
Szia!
Örülök a forumodnak! En is nagyon szeretem öket. Gyakorlatilag minden törtenelmi temaju könyv/film erdekel kb az 1800-as evekig. Ott elveszik az erdeklödes sajnos. :)
Nagyon regen olvastam mar, de emlekszem, hogy nagyon tetszett: A babiloni. Elbeszéli Nagy Sándor udvari orvosa. Ismered? Vagy inkabb maradsz a közepkornal?
Sziasztok!
Imádom a középkori, történelmi, templomos lovagos, izgalmas történeteket! aki tudna ajánlani, olyan könyvet vagy filmet, ami ilyen jellegű és tetszett, azt szívesen fogadom! köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Ha visszautazhatnál bármelyik történelmi korba, mennél?Hova?
- Több Ralf-atyát a történelmi egyházaknak!!!
- Ez a történelmi dátum érdekelne..
- Vissza a középkori büntetéseket
- Ki a kedvenc történelmi személyed / melyik a kedvenc történelmi korod?