Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Megdöbbentett, hogy van, aki utálja a történelmet.Pedig... fórum

Megdöbbentett, hogy van, aki utálja a történelmet.Pedig... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

22. Boch (válaszként erre: 21. - Sirga)
tegnap 18:19

Nem baj, ha mas az erdeklödesi köröd.

De sajnos vannak sokan akik az alap fogalmakkal sincsenek tisztaban.

Melyik valtozas mit hozott magaval.

Peldaul I. vagy II. vilaghaboru törtenesei.

21. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:44
Nem szeretem a történelmet. Ez nem jelenti azt, hogy nem is ismerem, sem azt, hogy elfelejtem a múltat/nem tanulok belőle. Egyszerűen más az érdeklődési köröm.
20. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 23:43
Ezt még elszúrjuk, aztán késő! Kalap-kabát! 🪦🌐
19. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 22:45
Gyerekkoromban mindig ki kellett írni a töri füzet első oldalára, " a történelem az élet tanítómestere"
18. Ildi
jan. 6. 21:57
A hamis történelmet én is utálom
17. Lady Lavender (válaszként erre: 14. - Csicsi25)
jan. 6. 21:39
En gimi masodikban voltam ugy egy tanarral, hogy nem tudtam kovetni. Ami bazi cities volt, mert a ket fiaval pialtam hetvegente.
16. Lady Lavender (válaszként erre: 14. - Csicsi25)
jan. 6. 21:31
Ez emberek mindig olini fogjak egymast. Csak masert.
15. Lady Lavender (válaszként erre: 2. - Alnisa)
jan. 6. 21:25

Nekunk azokat be kellett vagni, de mellette elmondta a tanarunk altalanosban, hogy azert tanulunk tortenelmet, hogy ertsuk a hiradot.

A masik tanarom kozepiskolaban meg bazi szigoru volt mindenben. "Az ablak nem arra van, hogy nezegessunk, hanem, hogy beengedjuk a fenyt vagy a levegot." Amig a naploba irt: "Nem asit! Nem latom, de hallom."

O egy ritka tanarno volt. Az oran nem feleltunk, mert az az ora leadasara van. Egyesevel kellett az irodajaban felelni.

De volt az a kis rossz dolga, hogy az a jegy amit valaki elsore kapott, az volt mindig. Ha semmit se tudtam es ha kezem-labam tortem is harmas voltam.

Egyszer agyon dicsert a plusz munkaert is, igy lett ot ala.

Es szenne egetett az eretsegin.

De en jo szivvel gondolok ra.

Meg akkor is, ha a piercinges hulyeket (ami en voltam) meg az azsiai hujjeket (aki az osztalytarsam volt) elkuldte a francba.

jan. 6. 20:47

Én is azt választottam, hogy utálom a történelmet...

Gimiben elsőben és negyedikben ugyanaz volt a tanárunk. Elmondani nem tudom, mennyire rühelltem a töri órát! Érdekes mód, amikor másodikban és harmadikban más volt a tanár, semmi bajom nem volt vele.

21 éves fiam mindig imádta a törit és úgy tudja előadni, hogy ámulva hallgatom. Van egy youtube csatornája is, nagyon ügyes.

Egyébként ezek után sem lett a szívem csücske a történelem, én csak annyit látok belőle, hogy az emberek folyton ölik egymást.

13. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 19:46

A tanítás módja a rossz sokszor.

Én utáltam a törit, de tényleg, aztán egyetemen lett 2 jogtöri tanár aki nyilván a jogob keresztül, de úgy adott át egyetemes és magyar történelemet, hogy tanulni se kellett, megmaradt az anyag az elmagyarázott logikai láncolatok miatt. Élvezetes volt.

jan. 6. 19:41
11. Amaunet (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 19:41

A 73-ból 12-en utálják. 16%

Nem is olyan sok, ha azt vesszük, hogy kötelező tantárgy az iskolákban és többnyire ez abból áll, hogy leoktatják a könyvet, amelyet időnként javítanak.

Számomra sem volt vonzó míg kötelező volt és egy dög unalmas, halk szavú (motyogós) tanár tanította.

Felnőttként kezdtem el a történelmi regényeket, önéletrajzokat olvasni. Mai napig órákig el tudok kalandozni a wikipédián történelmi személyek, események olvasgatásával.

10. Boch
jan. 6. 15:15

Kedvenc tantargyam mindig a törtenelem volt.

Szerintem nagyon erdekes dolog a multrol olvasni.

9. Pulcsis (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 14:48
Talán nem téli szünetben kellett volna azt a szavazást kiírni 😂
jan. 6. 14:37

Az egyik szavazásnál láttam:

Melyik a kedvenc történelmi időszakod az ókorból?

Az egyik választás az volt, hogy Utálom a történelmet, nem érdekel. Vagy valami ilyesmi.

Engem ez mellbevágott, hogy milyen sokan választották.

7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 14:27
Hazugságok halmaza. Egyszer így, máskor úgy.
jan. 6. 14:18
Inkább a történelemoktatást. Nem?
5. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 14:08
Akik olyan szinten vannak, hogy okulhatnának a történelmi hibákból, általában tanulták a történelmet, de pont arra használják fel, hogyan lehet az embereket hülyíteni, egymás ellen fordítani, mert azt bizton megtanulták, oszt meg és uralkodj!!!
jan. 6. 14:04

Mindig el fogjuk követni azokat a hibákat.

A történelem nagy része hibák sorozata.

Most inkább előre kellene tekinteni, hogy ne irtsuk ki magunkat.

3. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 2. - Alnisa)
jan. 6. 14:02
Úgy érti, hogy tanulhatnánk a múlt hibáiból.
jan. 6. 13:55

Sztem nem a történelmet utálja, hanem pl a sok évszámot vagy felesleges dolgokat amit be kell magolni. Így a lányeges dolgok elvesznek a sok infoban.

De az, hogy a múltból tanulnánk? Te ezt látod, hogy az ember tanult a múltbéli eseményekből? Én nem gondolom, folyton csak megy körbe minden.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook