Ki a kedvenc történelmi személyed / melyik a kedvenc történelmi korod? (beszélgetős fórum)
Kedvenc törtenelmi szemelyem az nincs de David - kiralyt a zsidok nagy kiralyat a bibliabol ELKEPESZTÖ egyenisegnek tartom !
Kedvenc törtenelmi kor vagy inkabb az a kor ami legjobban erdekel , az a Romai kor :)
Miért? Van ilyen nem?
előfordul az életben,hogy nem kell arizsa,nem kell a magyarázkodás,csak egy huncút összekacsintás ,egy halvány mosoly .és minden meg van beszélve.
Persze ehhez kell az azonos hulláhossz,vagy ahogy mondják kb egyforma intellektus,(vagy megközelítő)
Akkor egyetértünk.
Abban mindenképpen,ha egy kérdést feltesznek,készüljünk fel a válaszokkal,még akkor is ,ha az a pilanatnyi politikai környezetben nem divatos,esetleg kényelmetlen vállalni nyíltan.
Egyébként provokatív céllal írtam a "kedvencemet"
Úgy látszik bekapták a horgot.Amiről nem beszélünk az attól még létezhet,vagy nem?
,hogy miért is nem?
Nem az volt a kérdés,vagy nem is volt történelmi személyiség,vagy ilyen név soha nem is volt?
Most akkor melyik lesz a válasz?
Sissy :D
1500-as évek Magyarországa
1930-as évek az USA-ban
egyébként: ókor, középkor - az ismeretterjesztő filmeket nagyon szeretm ezekből az időkből
Hű, én nagyon szeretem az ókori görögöket, és az ottani filozófusokat nagyon tisztelem. Szerintem nagyon egy kedves, felvilágosult népség lehetettek sok tekintetben. Nagyot alkottak, ha úgy vesszük, ők képezik a mai világunk (legalábbis a nyugati kultúra alapját).
Azt hiszem, a rómaiakkal már nem vagyok ilyen elfogult, valahogy mindig úgy éreztem, hogy agresszívek voltak, és leigázták imádott görögjeimet.
Bár Napóleon is agresszív volt, de valamiért mindig is csodáltam, amit véghez vitt.
Széchenyi is közel áll a szívemhez.
De minden összevetve, ha egy embert választhatok, akkor Periklész. :)
A kedvenc történelmi személyem Erzsébet királyné /Sisi/. Az Ő életéről írom itt a Hoxán a naplómat, és szenvedélyes gyűjtő is vagyok vele kapcsolatban.
A magyar történelemből még nagyon szeretem István királyt, Mátyás királyt, Zrínyi Ilonát, Rákóczi Ferencet, Hunyadi Jánost.
VII. Kleopátra
Erzsébet (Sissi)
Kedvenc történelmi korom sok van.
I.Erzsebet, Marie Antoanett, XIV. Lajos francia kiraly
XVI. sz-tol a XX.sz. elejeig erdekel lejobban
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Ha visszautazhatnál bármelyik történelmi korba, mennél?Hova?
- Több Ralf-atyát a történelmi egyházaknak!!!
- Ez a történelmi dátum érdekelne..
- Középkori történelmi regények
- Ki a kedvenc történelmi figurád?