Vissza a középkori büntetéseket (beszélgetés)
Akik megdobták a kislányt az ablakon keresztül azokkal a következőt csinálnám : eltörném mindkét kezüket , majd amikor összeforr 5-6 hét múlva akkor újból eltörném és ezt ismételném 2x-3x....akkor talán elgondolkodna hogy mit is csinált.....
Az nem ér semmit ha mondjuk nevelőintézetbe teszik őket....meg ha jól tudom akkor pár tag még nem is büntethető
Amúgy lopásért nem is büntetnek 10 ezer forint alatt. A matektanárom monta hogy a férje boltjában lopott egy nem zetiségi férfi valami szeszes itatl. A férje látta a kamerán és odament hogy vegye elő és fizesse ki vagy tegye vissza a polcra. Ki kellett hívni a rendőröket.Azok meg monták hogy 10 000 alatt nem tudnak mit csinálni. Szóval elengedték az ürgét.
Ugyanennek a nőnek a gyereke aki 17 körül lehet a barátjával ment föl pestre 3d m oziba vonattal és bejött a fülkéjükbe egy szintén nem napon barnult illető és azt monta hogyha nem adják oda minden értéküket akkor lelocsolja őket savval. volt nála egy üveg átlátszó folyadékkal. Szóval odaadták amijük volt.
Erről a témáról egy könyv jut az eszembe. Kínzások és kivégzések története, Torrente del Bosque-től. Azt hiszem őt már említette is valaki.
Lopásért elítltek egy nőt és egy férfit, bár a nő terhes volt, de az ítéletet nem változtatták meg, uh a magzatot is keresztűl kellett szúrni,de mivel a hóhéroknak nem volt e téren kellő tapasztalatuk, nem tudták eldönteni, h a magzat is meghalt, ezért elölről kezdték az egészet...
Csak erős idegzetüek olvassák el.
A házasságtörést pedig kalodával (nyilvánosan, a piactéren). Persze ez csak a nőkre lesz érvényes.
Ha már középkor!
Ha a lopást most is kézlevágással büntetnék,hány embernek lenne meg mind a két keze?A börtönökröl meg annyit,hogy jobb körülmények között élnek bent,mint azok akik becsületesen dolgoznak,de nincs pénzük fürdőszobára,vagy teszem fel nem tudják a számláikat kifizetni a fizetésükből.Nekem a megélhetési bünözés
is csipi a szemem nagyon.
Példát kéne venni az arab országokból. Jordánia pl nincs bűnözés mert akit lopáson kapnak azt elviszik a sivatag olyan részére sok sok évre ahol követ kell kibányászni.
Sokkal szigorúbban kéne a jogalkotónak fellépni a büntetési télelekktel.
állatkínzás 5 év. ( elítélem) gyerek fizikai bántalmazása, megerőszakolása megúszható ugyanannyival.
Hol itt az igazság?
Diák veri a tanárt.
Ci.g.ny veri a balesetet okozó ,vagy vétlen gk.vezetőt.
Az pol.ti.us bácsik elverik az adófizető polgárok pénzét.
A nagypapa megerőszakolja az unokáját,stb.
Akkor hol vannak a szigorú büntik?
Én már rég mondom,nálunk kétfajta ember él.Az egyiknek jogai vannak,a másiknak kötelességei.Én az utóbbiak közé tartozom.És mi vagyunk "többségben"?
A kisebbség az elözöhöz tartozik,bár szerintem már többségben vannak.Tisztelet a kivételnek,mert vannak köztük is akik keményen dolgoznak.
Azért a kisebbség kisebbségben van de a tanárverésben jeleskednek. Mi lesz a mai fiatal generációval?
Sz.r taknyos c.g.ny gyerekek. Mindig csak a jogaikkal jönnek.
És szerinted a többi politikus aggyal nem az teremtődött,teremtődik.GYENGE A TÖRVÉNY, VISSZA A HALÁL BÜNTETÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
majd akkor elgondolkodik nagyon sok sikkasztó,tolvaj.gyílkos stb.hogy érdemes-e megölni 100ft-ért ölni.Nekem herótom van,mikor azt mondják egy bűnözőre, hogy joga van az élethez és az áldozatnak nem volt joga????????????????????????????
kábitószerrel való visszaélés nem volt régen?Azért mert nem így hívták?Másrészt sztem ez nem egy kategória a gyilkossággal.
"maffia leszámolás"is volt.És szted anno-középkorban-hogy kerültek emberek a trónra néha-néha?:)
paráználkodásért?
nem sokat, nekem egy van.
a kötelező kereszténységgel már gondba lennék, lehet mégsem olyan jó ötlet a középkori büntetés,egyikűnknek sem.
Vagy csak preferált dolgokra alkalmaznád?
A zsandárnak nincs már szinte tisztelete.
Kaloda és bitó GYÁRTÁS MEGSZÜNT.
Botozással nem de Gyurcsány aggyal teremtünk nyomort.
"Zsandárt a közterekre, kalodát és bitót
Botozással teremtünk majd európer nívót!"
/Bucó/
Fütyi levágás, majd máglya.
Már rég nem élnék.
És Te még élnél?
a kisebb tolvajok,talán....még a betörökröl,garázdálkodokrol is feltételezem,jol érzik bent magukat.
viszont a pedofilok,gyermekgyilkosok,anya gyilkosok-/szint apa/...hát szerintem azokat bent sem türik,nem csak az örök hanem társaik sem.én nem lennék ott bent egyik helyében sem.
szerintem a napi megalázás,bántalmazás amit kapnak,az rosszabb mint hogy halállal büntessék öket./nem mondom,hogy nem érdemelnék meg../
Az nagy gond, hogy a börtönbe a bűnözök jól elvannak, az állampolgár meg eteti és őrízteti őket az adójából.
Lesz hamarosan Magyaro.-on magánbörtön.
Kiváncsi vagyok,hogy mi fog kisülni belőle.
További ajánlott fórumok:
- Rendőri túlkapások, igazoltatások, büntetések, korrupciók...
- Van arra bármi jogszabály, ha valaki a saját halálhírét terjeszti, akkor annak mi a hivatalos büntetése?
- 50 helyett 67 km/h = 20 000 Ft? Mi alapján számolják a büntetéseket?
- Igazságtalan büntetések (parkolás)
- Visszaesők büntetése
- Akinek felfüggesztett büntetése van, utazhat külföldre?