Kötelezhet terhesen a munkáltató táppénzre? (tudásbázis)
De hülye vagyok!! Szorri.
Valahogy nem állt össze a kép.
De valóban, csak a szülési szabiból adhat ki a munkaadó 4 hetet a szülés előtt kötelezően, vagyis ha akarja.
A kérdés a táppénzre vonatkozott.
Hogy a fórumindítónak is válaszoljak: táppénz jogosultságot orvos állapíthat meg. Munkáltató nem kötelezhet erre.
Szabadság kivételére igen (15 nappal előtte jeleznie kell)
Szia,
ha van határozatlan idejű munkaszerződésed és a munkádat el tudod látni rendesen (ahogy most előírják), akkor nem tehetnek ki. Véd a munka törvénykönyve. Rendkívüli felmondással élhet, de azt nagyon meg kéne indokolni, hogy milyen hibát követtél el. De sztem nem érné meg a munkaadódnak, hogy a nyakába akassz egy munkaügyi pert.
Szóval a válasz: Védett vagy. Nem rúghatnak ki.
Sziasztok!
16 hetes terhességet holnap fogom tölteni.
Irodai munkát végzek, jelenleg home officban, heti egyszer megyek be, számlák stb. miatt. Szerencsére jól vagyok, semmi probléma nincs hála Istennek. A munkáltatómnak ma mondtam el a babát. Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Én úgy érzem, hogy korrekt voltam vele szemben. Mégis felmerült bennem, hogy egyoldaúan kötelezhet-e táppénzre?
Válaszaitokat köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Szerintetek kötelezhet a munkáltató bankváltásra?
- Tud abban segíteni valaki, hogy felmondás alatt, ha valaki táppénzre megy, milyen jogai vannak a munkáltatónak?
- A gyerek hány éves korától kötelezhet a munkáltató ügyeletre?(közalkalmazottaknál)
- A munkáltató kötelezhet (a munkatörvény könyve szerint )túlórázni a pihenőnapon?
- A volt párom munkáltatója kötelezhet engem arra, hogy a gyerektartás összegét személyesen vegyem át? Számlára nem tud, vagy akar utalni.